Povežite se sa nama

Vijesti

U KZ NE POSTOJI KRIVIČNO DJELO VELEIZDAJE: Krivokapić unaprijed proglasio temeljni ugovor neustavnim

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Po povratku iz Patrijaršije, prije dva mjeseca, kada se predomislio i odbio da potpiše Temeljni ugovor, premijer Zdravko Krivokapić je obmanuo građane Crne Gore i u emisiji „Načisto“ (TV Vijesti) saopštio kako je „čuo“ da mu se „pripremalo hapšenje u Crnoj Gori zbog veleizdaje“ u slučaju da je „potpisao temeljni ugovor koji je protivustavan“.

Tim povodom, on je juče (12. avgusta) saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu, iako je prethodno u više navrata ignorisao njihove pozive.

Nije poznato šta je rekao tužilaštvu i da li je možda opet promijenio svoj stav, ali je sigurno da se ponižavanje SPC od strane prvog čojeka Vlade CG nastavlja.

O kakvoj je izmisljotini riječ, najbolje govori činjenica da u Krivičnom zakonu Crne Gore uopšte ne postoji krivično djelo veleizdaje.

Krivična djela protiv ustavnog uredjenja i bezbjednosti države podrazumijevaju upotrebu sile i svrgavanje najvisih predstavnika vlasti, što potpisivanje Temeljnog ugovora svakako nije.

Takođe, predsjednik Vlade po Ustavu uživa imunitet i ne može biti uhapšen.

O Temeljnom ugovoru, tek kad bude potpisan, može odlučivati Ustavni sud, a niko ne može biti uhapšen zbog toga.

Osim što je unaprijed proglasio Temeljni ugovor neustavnim, Krivokapić je potpisivanje dokumenta kojim se priznaju status i vjerska prava Srpskoj pravoslavni crkvi nazvao veleizdajom, što je skandal koji Srpskoj pravoslavnoj crkvi nanosi ogromnu štetu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije