Povežite se sa nama

Region

U LESKOVCU SE BESPLATNO DIJELIO PARADAJZ: Nemaština, glad i bijeda – tužna slika Srbije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Jučerašnja slika Leskovčana i ljudi iz okoline ovog grada kako se grabe za paradajz koji su poljoprivrednici iz tog kraja, nezadovoljni otkupnom cijenom, dijelili sugrađanima, skriva još jedan veoma tužan detalj

Na fotografijama i snimcima zabilježnim u Leskovcu, na kojima su usnimljeni građani kako mahnito pakuju povrće u kese, cegere i kante, a nije izostala ni svađa jer neko uzima više, a neko manje, provukao se i jedan detalj koji cijelu situaciju čini tragičnijom – fotografija djeteta za koje se prikuplja novac za operaciju, pregažena je u stampedu.

Cegeri i kese puni crvenog povrća prekrili su fotografiju na kojoj je oglašen apel za pomoć djetetu. Potom su je Leskovčani, kako im ne bi smetala dok biraju, sklonili, a korisnici Tvitera izvještavaju da za dječaka nije prikupljen ni dinar.

Nemaština, glad i bijeda koji su godinama zavladali u Srbiji učinila je, na žalost, da se u potpunosti anulira bilo kakav osjećaj humanosti, zajedništva, empatije i želje da se pomogne, čak i kad je u pitanju bolesno dijete. Video o tome prvi je objavio leskovački portal Rešetka.

Dok jedni tvrde da je ovakav odnos građana pokazatelj siromaštva, drugi komentarišu da su paradajz dolazili da uzmu i oni koji nijesu u teškoj materijalnoj situaciji, pa su tako sasvim sigurno mogli da podijele i neki dinar za dijete, baš kao što su ogorčeni ali plemeniti poljoprivrednici učinili podijelivši povrće.

Potresne fotografije iz Leskovca obišle su juče Srbiju, a prema nekim procjenama, poljoprivrednici su tokom dana podijelili pet tona svog zasada, za šta nijesu dobili ni dinara, čime je svaka priča o „ekonomskom tigru“, „plati od 900 evra“, „rastu BDP-a“, juče u Leskovcu sahranjena.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije