Povežite se sa nama

Region

U POTOČARIMA: Pokušaćemo da otkrijemo ko je htio da ubije Vučića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kazao je da će država Srbija i resor na čijem je čelu, dati „sve od sebe“ da otkriju imena onih koji su 2015. godine „pokušali da ubiju“ predsjednika Aleksandra Vučića u Potočarima. 

Kako je prenio MUP Srbije, Vulin je kazao da je Vučić prije šest godina došao u Potočare kod Srebrenice kako bi „pognuo glavu pred žrtvama bošnjačkog naroda“, a da mu je na to odgovoreno „pokušajem ubistva“. 

„I do dana današnjeg, umjesto laži, budalaština, sramnih izgovora, niko nije rekao ni ‘Izvini’, niko nije ni pokušao da nađe ko su organizatori, ko su naručioci, ko su izvršioci“, naveo je Vulin u Zalazju kod Srebrenice, gdje je prisustvovao obilježavanju 29. godišnjice stradanja 69 srpskih civila i vojnika koje su ubili pripadnici muslimanskih snaga pod komandom Nasera Orića. 

Dodao je da je Vučić poslije incidenta u Potočarima, „organizovao da u Beograd dođu članovi Predsjedništva BiH, oni koji su trebali da budu uz njega kao njegovi domaćini kada je bio linčovan u Srebrenici“.

„Dočekali smo ih aplauzima. Da li stvarno mislite da je bilo ko u Srbiji mislio išta lijepo o tim ljudima i da su zaslužili i jedan aplauz? Nijesu, ali iz poštovanja prema predsjedniku Srbije i njegovoj mirovnoj politici srpski narod ih je dočekao kako se dočekuju gosti“, naveo je Vulin.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije