Povežite se sa nama

Region

U TIRANI: Krivokapić i lideri Zapadnog Balkana sa Merkel

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić doputovao je u Tiranu, gdje će se danas sastati sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, u sklopu njene oproštajne posjete Zapadnom Balkanu

Merkel se odmah po dolasku u glavni grad Albanije sastala sa Edijem Ramom u Palati brigada ispred koje joj je priređen svečani doček.

Poslije razgovora sa albanskim premijerom njemačka kancelarka u Tirani organizuje radni ručak sa liderima Zapadnog Balkana.

„U Tirani sa kancelarkom Merkel i liderima zemalja Zapadnog Balkana. Uskoro počinje radni ručak, na kome ćemo razgovarati o regionalnoj saradnji. Želimo uspjeh i prosperitet svim našim susjedima. Uspješna regionalna saradnja okosnica je vanjske politike Crne Gore“, napisao je pemijer Krivokapić na Tviteru.

Iz Vlade je ranije najavljeno da je susret Krivokapića i Merkel predviđen za 16 sati, nakon radnog ručka.

„Tema zajedničkog sastanka sa liderima zapadnobalkanske šestorke biće regionalna saradnja i njeno unapređenje“, saopšteno je iz Vlade.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Krivokapić imao je u februaru onlajn sastanak sa njemačkom kancelarkom, na kome je istakao da je saradnja sa Njemačkom dobar put i podstrek za nastavak reformi u crnogorskom društvu, koje su neophodne za pristupanje EU, ali jednako potrebne i samoj Crnoj Gori.

Merkel je tada pozdravila opredijeljenost Vlade Crne Gore i za regionalnu saradnju i ponovila da će Njemačka ostati pouzdan partner Crne Gore na putu eurointegracija.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije