Povežite se sa nama

Crna Hronika

UBISTVO KLIKOVCA: Vukadinovića odale bratove poruke sa osumnjičenim za ubistvo

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Podgoričaninu Predragu Vukadinoviću, optuženom da je učestvovao u ubistvu Saše Klikovca, sudiće se u odsustvu. Tu odluku donio je Viši sud u Podgorici, a potvrdio je Apelacioni sud odbijajući žalbu njegovog branioca kao neosnovanu, piše Dan.

U odluci suda navedeno je da postoji dovoljno dokaza koji ukazuju na osnovanu sumnju da je Vukadinović počinio djelo za koje se tereti.

Među glavnim dokazima, kako je navedeno, jesu prepiske koje je njegov brat Janko imao sa navodnim sa učesnikom u ovom djelu. Tako je u rješenju Apelacionog suda navedeno da je Janko Vukadinović iz zatvora imao komunikaciju sa Milošem Markovićem, optuženim u ovom predmetu, kada mu je rekao da brine za brata Predraga „zbog njegove umiješanosti u radnje koje su imale za posljedicu lišenje života Klikovac Saše“. Tokom te komunikacije, Vukadinović je naveo i da priprema bjekstvo brata, kome je trebalo da se pridruži i Marković.

“Da je u pitanju komunikacija između okrivljenog Markovića i Vukadinović Janka proizilazi i iz fotografija koje jedan drugom upućuju, i to Marković upućuje svoje fotografije iz kućice na Adi Bojani, gdje se skrivao nakon izvršenog krivičnog djela i gdje je lišen slobode, a Vukadinović Janko svoju fotografiju iz prostorija UIKS-a”, piše u rješenju Apelacionog suda.

Odluka da se Vukadinoviću sudi u odsustvu donesena je jer nije dostupan državnim organima Crne Gore, zbog čega je 2. decembra 2020. godine izdata naredba za raspisivanje potjernice po kojoj je od strane Uprave policije CB Podgorica Odjeljenje bezbjednosti kriminalističke policije, postupljeno i pet dana kasnije je raspisana nacionalna potjernica.

Nakon toga je, od strane krivičnog vanraspravnog vijeća, određen pritvor Vukadinoviću.

“Takođe, iz dopisa UP CG, CB Podgorica, Odjeljenje bezbjednosti kriminalističke policije, Stanica kriminalističke policije za potražnu djelatnost i zamolnice br.14/3-3-217/218937/1 od 6.5.2021. godine, proizilazi da su službenici kriminalističke policije za potražnu djelatnost i zamolnice, preduzimajući mjere i radnje u cilju pronalaska Vukadinović Predraga, došli do saznanja da se isti nalazi u inostranstvu, te da su za istim raspisali međunarodnu potjernicu dana 25.2.2021. godine”, navedeno je u odluci Apelacionog suda.

Vukadinović se sumnjiči da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva obuhvaćeni su i Marko Šuković, Miloš Marković i Ivan Milačić.

Prema tvrdnjama SDT-a, ovu kriminalnu grupu organizovao je sada pokojni Alan Kožar, po čijem nalogu je Marković 18. jula prošle godine, ukradenim „golfom 3“, kojim je upravljao Šuković, došao ispred restorana „Kod Crnogorca” i sa zadnjeg sjedišta „na podmukao način i uz prethodno obećanu nagradu u iznosu od 20.000 eura pucao na Klikovca”.

Zadatak Vukadinovića, kako je navedeno u optužnom aktu, bio je da pruža logističku podršku izvršiocima krivičnog djela, obezbjeđuje novac za rentiranje „štek stanova”.

Milačić je bio zadužen za praćenje žrtve i nabavku opreme, maski i oružja, koje je nakon zločina zakopao zajedno sa Šukovićem u zaseoku Poljice.

Inspektori su kasnije pronašli zakopano oružje – karabin sa optičkim nišanom i četiri metka, automatsku pušku M-70, sa dva okvira, pištolj marke „para” i veću količinu municije.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije