Povežite se sa nama

Vijesti

UDRUŽENJE NASTAVNIKA: Neće da rade više od kolega u osnovnim školama, a da primaju istu platu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Udruženje nastavnika društvene grupe predmeta dostavilo je poslaničkim klubovima i Odboru za prosvjetu, nauku, kulturu i sport amandmane kojim traže da se norma časova u srednjim školama izjednači sa onom u osnovnim, odnosno da ne bude od 20 do 22 časa, nego 18.

Amandmanima žele da izmijene Zakon o stručnom obrazovanju i Zakon o gimnaziji, u dijelu gdje se uređuje norma u srednjim školama, jer smatraju da su diskriminisani u odnosu na njihove kolege koje rade u osnovnim školama. Primaju istu platu, ali rade više od njih.

Ranije su iz ovog udruženja najavili da će od septembra uslijediti obustava nastave u srednjim školama ukoliko nadležni ne budu imali sluha za njihove zahtjeve. Predsjednica ove zajednice prof. Stanka Vukčević kaže za Pobjedu da imaju uvjeravanje poslaničkih klubova da će podržati njihove amandmane. Čekaju zasijedanje Skupštine koje bi trebalo da se održi do kraja avgusta.

Stanka Vukčević (Foto: TVCG)

– Mora da se otkloni ta diskriminacija. Umanjenje norme bi mnogo pomoglo kolegama koji nemaju punu normu časova, da dobiju stabilne ugovore, da obezbijede stabilnu zaradu, da ne budu tehnološki viškovi. Obišli smo poslaničke klubove i svu su konstatovali da sa razlogom tražimo izmjene i da će nas svi podržati – rekla je ona.

Iako je, kako dodaje, inače skeptična kada su u pitanju njihova obećanja, Vukčević kaže da su ih sada ubijedili da će sigurno da prihvate njihove amandmane.

Vukčević zaključuje da se nadaju da će riještiti problem i da neće doći do obustave nastave u srednjem obrazovanju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije