Povežite se sa nama

Društvo

Udruženje pravnika o izjavi Šešelja: Samo dva slova – “pi”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Udruženje pravnika Crne Gore saopštilo je da je zgroženo vulgarnošću, primitivizmom i šovinizmom koji je javno demonstriran prema doc. dr Draginji Vuksanović-Stanković, predavaču na Pravnom fakultetu UCG i poslanici crnogorske Skupštine.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj danas je tokom telefonskog uključenja u program televizije „Happy“ nastavio sa uvredama i govorom mržnje. Ovoga puta, saopštio je niz mizoginih uvreda na račun poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović – Stanković.

U Udruženju pravnika su pozvali akademsku zajednicu, NVO, ženske organizacije, Skupštinu Crne Gore, Zaštitnika ljudskih prava (Ombudsmana) i Ministarstvo pravde i ljudskih i manjinskih prava da javno osude ovaj govor mržnje i mizoginije, koji nije upućen samo gospođi Vuksanovic – Stanković već prema svemu normalnom, pristojnom i nadasve crnogorskom.

– Udruženje pravnika sa svoje strane, štiteći profesionalni dignitet i ličnost koleginice, svojom javnom reakcijom upućuje građane Crne Gore na činjenicu da je u svom istorijskom trajanju bilo u Crnoj Gori mnogo zla i nevolje, da je trpjela okupacije i ratove, stradanja i posrnuća, ali nikada se niti jedan “agresor(ivac)” nije mogao opisati sa samo dva slova “pi” – istaknuto je u saopštenju Udruženja pravnika.

To, kako su rekli, kratko označenje za “trulež, rat i smrt, razaranja i tragediju ponovo se budi i zlokobno nagovještava da nesrećama na Balkanu nikad nema kraja”.

– Stoga, “vjetru” zla devedesetih umjesto odgovora citat Njegošev ” … al tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetija !” – zaključuju iz Udruženja pravnika Crne Gore.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije