Povežite se sa nama

Vijesti

UDRUŽENJE PRAVNIKA: Očuvati sekularno i građansko društvo

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Udruženje pravnika Crne Gore (UPCG) pozvalo je strukovne i organizacije civilnog sektora i istaknute pojedince da integrišu djelovanje i učine dodatan napor da se politička i društvena zajednica očuva u temeljnim odrednicama kao ustavno, demokratsko, sekularno i građansko društvo

Iz UPCG su naveli da treba učiniti napor kako bi se očuvalo društvo posvećeno evropskim vrijednostima i daljim EU integracijama.

Oni su kazali da tim apelom dodatno promovišu svoje zagovaranje i potrebu društvenog dijaloga, na kojem posljednjih dana dodatno insistiraju i međunarodni partneri.

„Cijeneći činjenicu da je crnogorsko društvo dugo imalo vrlo aktivan i angažovan civilni sektor, da ima bogato iskustvo u građanskim inicijativama i da je odgovornost organizacija civilnog društva za njegovo očuvanje danas posebno istaknuta“, kaže se u saopštenju UPCG-a.

Iz Udruženja su poručili da su spremni da budu inicijator prvog sastanka svih subjekata i pojedinaca koji taj apel cijene vrijednim i potrebnim, ili da se odazovu pozivu organizacije ili organizacija koje su spremne da upute takav ili sličan poziv.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije