Povežite se sa nama

Društvo

UDRUŽUJU SE VIJESTI, ĐILAS I ŠOLAK: Medijski pakt Druge familije i Druge Srbije!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dok mediji Prve i Druge familije šire dezinformacije o pokušaju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da preuzme kontrolu nad kompletnim medijskom scenom u Crnoj Gori, u toku je proces finansijskog i političkog udruživanja srpske opozicije sa djelovima aktuelne crnogorske vlasti i bivšim režimom!

Kako saznajemo, United Media (bliska Draganu Đilasu i Draganu Šolaku) u pregovorima je oko preuzimanja Vijesti.

Postoji ideja da se spoje sadržaji sa TV Nova (zabava) i TV Vijesti (informativa), a svoj interes u toj priči imaće i tajkuni bliski DPS-u. Tako će DPS dobiti medijsku pomoć, jer oni neće biti više meta tom mediju, koji se okreće obračunu sa Srbijom zbog Kosova.

Tako u vodu padaju tračevi i spinovi o pokušaju preuzimanja privatnih podgoričkih mejnstrim medija od strane biznismena bliskih predsjedniku Vučiću. Duže od godinu spekuliše se po kuloarima da koncern Vijesti pokušavaju da preuzmu „Vučićevi ljudi“ kako bi ostvarili apsolutnu kontrolu crnogorske medijske scene. A istina je da su pregovori oko kupovine ovog medija išli preko biznismena bliskih srpskoj opoziciji i da nije riječ o kupovini već udruživanju radi postizanja zajedničkog cilja. Čik pogodite kojeg?

Sa iste strane išla je i kupovina velikih stranica i grupa na društvenim mrežama, u koju je prema našim saznanjima, uloženo nekoliko miliona evra samo tokom poslednjih par mjeseci!

Samo par rijetkih, srećom i najkvalitetnijih, nisu se prodali i uključili u kreiranje opsene aktuelni premijer u paketu sa svojim omiljenim ali i onim do koske odanim ministrima uživa iznad cenzusnu podršku.

Ako se potvrdi navedena povezanost Prve i Druge familije sa drugosrbijanskim tajkunima, odnosno medijskim kompanijama koje one održavaju, nametnuće se i sumnja da ova veza i činjenica da drugosrbijanskim medijima suštinski i formacijski komanduje bivši šef CIA Danijel Petreus može biti slučajnost.

Ukoliko u ovoj vezi nema slučajnosti, postalo bi i kristalno jasno zašto je ključna podrška Krivokapićevoj Vladi i inicijativa za zbližavanjem „zdravog jezgra DPS-a“ sa kvazi prozapadnim djelovima parlamentarne većine gurana iz najmoćnije države EU i glavnog zaštitnika tekovina Duboke države u Evropi.

Ujedno i zbog čega su se na meti Drugosrbijansko-drugofamilijarne koalicije našli i svi oni politički subjekti u Crnoj Gori koji su imali za interese države i naroda dobru saradnju sa prethodnom američkom administracijom.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije