Povežite se sa nama

Crna Hronika

UIKS: Za mjesec oduzeto 49 mobilnih telefona

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u posljednjih mjesec dana prilikom pretresa nađeno je i oduzeto 49 mobilnih telefona. Kako je saopšteno Dnevnim novinama iz UIKS-a, od početka godine do 23. juna oduzeto je 176 mobilnih telefona.

Pretres službenici mogu da vrše samoinicijativno, na osnovu naređenja neposrednog starješine, lica koje rukovodi zatvorom, starješine UIKS-a, a što prevashodno zavisi od operativnih saznanja službenika UIKS-a. I upravo na taj način se sprečava unos nedozvoljenih stvari, predmeta i materija u krug UIKS-a.

Najčešći načini za unošenje stvari mobilnih telefona, kartica, punjača za mobilne telefone, zamotuljaka sa materijom nepoznatog porijekla, improvizovanih bodeža jesu preko garderobe koja se donosi prilikom posjeta (kada se predmeti stavljaju u posebne šavove), te skrivanjem u knjige, u pribor za ličnu higijenu.

U spuškom zatvoru nedavno su ugrađeni iSMART ometači signala za mobilne telefone, u cilju sprečavanja nedozvoljenih komunikacija zatvorenih i pretvorenih lica.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije