Povežite se sa nama

Politika

DANILOVIĆ: Ujedinjena Crna Gora podržava rekonstrukciju Vlade

Objavljeno

-

Foto: rtcg
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ujedinjena Crna Gora podrćava rekonstrukciju Vlade u onim resorima koji su pali na ispitu i očekuju da probleme vide i da žele da ih riješe sve tri pobjedničke koalicije, ali i predsjednik Vlade, saopštio je predsjednik te partije Goran Danilović

On je naveo da če sjutra ponovo imati sastanak predstavnika parlamentarne većine i da se nada konkretnim rezultatima.

„Nije vrijeme za susretanje reda radi jer je politička situacija neizdrživa“, ističe on.

O resorima koji su „pali na ispitu“, Danilović je kazao:

„Na ta mjesta treba postaviti najstručnije predstavnike političkih subjekata koji čine većinu i potom obezbijediti stabilno funkcionisanje izvršne vlasti.
Očekujemo da probleme vide i da žele da ih riješe sve tri pobjedničke koalicije, ali i predsjednik Vlade. Vlada nije paralelni i autonomni subjekt nezavisan od htijenja i volje četrdeset jednog poslanika koji je izabrao, nego izraz volje te većine čiju politiku je dužna da sprovodi“, piše u saopštenju.

Ako dođe do dogovora, Danilović naglašava da realizacija mora uslijediti u najkraćem roku.

„Alternativa dogovoru je da svi nastave da vuku na svoju stranu čime bi se nanijela nemjerljiva šteta građanima koji su na ivici strpljenja. Ukoliko su svi subjekti pobjedničke većine spremni da idu i korak dalje – da biramo i novu Vladu u ovom trenutku, UCG to prihvata ali uz prethodni detaljni dogovor četrdeset jednog poslanika većine, kako ne bi bilo svađe i praznog hoda koji bi pomogao DPS-u. Za nas je neprihvatljivo da rušimo ovu Vladu sa podrškom DPS-a, ali je i neprihvatljivo da premijer to zloupotrebljava i ne zarezuje parlamentarnu većinu, odnosno, da ikada više posegne za promjenama u kabinetu, odnosno usvoji strateške odluke uz pomoć samo nekoliko poslanika većine i Đukanovićeve partije“, piše u saopštenju.

Ističe i da se sve to mora staviti na papir i potpisati.

„Taj Sporazum bi bio obavezujući dokument za većinu i rekonstruisanu Vladu. Njegovo eventualno kršenje bi potom dovelo i do pada Vlade i novih izbora. S onima koji se ne bi prdržavali potpisanog UCG više ne bi gradila nikakvu predizbornu ili postizbornu koaliciju“, zaključuje predsjednik Ujedinjene.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije