Povežite se sa nama

Politika

UK: Krivokapić se danas sastaje sa Borisom Džonsonom

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić sastaće se danas sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom, u okviru dvodnevne posjete Ujedinjenom Kraljevstvu (UK) Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Krivokapić se utorak, prvog dana radne posjete UK, sastao sa državnim ministrom za imigraciju i buduće granice Ministarstva unutrašnjih poslova Kevinom Fosterom.

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je ocijenio da crnogorska granica nije dobro obezbijeđena i da je kao takva pogodna za razne vrste kriminala, i dodao da je podrška UK u dijelu upravljanja granicama veoma značajna za Crnu Goru.

Krivokapić se u utorak sastao i sa britanskim ministrom odbrane Benom Volasom i državnom sekretarkom u Ministarstvu odbrane UK, Anabel Meknikol Goldi.

Volas je, kako je saopšteno nakon sastanka, poručio da će UK pružiti svu ekspertsku pomoć Crnoj Gori kako bi bila otporna na sajber kriminal i hibridne prijetnje, koje su učestale u posljednje vrijeme.

Iz Vlade je ranije saopšteno da je posjeta Krivokapića UK važna za obezbjeđivanje nastavka britanske podrške reformskom procesu Crne Gore i za razmjenu mišljenja o bezbjednosnim izazovima i aktuelnostima na Zapadnom Balkanu, Evropi i na globalnom planu.

„Posjeta predstavlja potvrdu sve intenzivnijeg političkog dijaloga koji dvije zemlje razvijaju, ali je ujedno i prilika za pokretanje tema od obostranog interesa i razmjenu iskustava o načinu ostvarivanja strateških ciljeva“, navodi se u saopštenju.

U delegaciji Vlade su, pored premijera, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije