Povežite se sa nama

Vijesti

ULJAREVIĆ: Zbog scena sa Cetinja svi gubitnici, ispitati reakciju policije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Scene tokom vikenda na Cetinju za svakog građanina koji želi dobro Crnoj Gori, nezavisno od političkog opredjeljenja, bile su mučne, ocijenila je za Gradski portal izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević.

“Iz ovog su svi u Crnoj Gori izašli kao gubitnici, uključujući i SPC, a mene lično najviše brine rana koja ostaje u već izranjavanom i duboko podijeljenom društvu, a mnogo manje gubici političkih partija, koje su sve do jedne pretrpjele štetu”, istakla je Uljarević.

Ova situacija je, kaže, ogolila koliko političari partijski i partikularni interes stavljaju iznad javnog, kao i to da se većina stranaka vlasti više plaši bijesa Crkve Srbije nego eventualnih neželjenih posljedica.

“Nadam se da ovo pali crvenu lampicu kod svih njih, jer ovakva radikalizacija i oportunizam ne može dobro donijeti društvu”, saopštila je Uljarević.

Smatra i da je zbog nesposobnosti političara na policiji bio prevelik teret.

“Čini se da je rukovodstvo policije pratilo situaciju i da je u tim okolnostima pokazala suzdržanost prvog dana. Brine što je ta suzdržanost čelnika policije i MUP-a, koji su balansirali između obezbjeđivanja prava na protest i prava na vjeroispovijest, iritirala neke donosioce odluka, a što su pojedini i javno izrazili”, navodi Uljarević.

Svi koji su zagovarali oštriju reakciju policije, naglašava, partijski ili partikularni interes stavili su iznad javnog, a uspjeh je upravo policije što nije bilo ljudskih žrtava i teže povrijeđenih.

“Da li je i u kojoj mjeri policija, tokom akcije drugog dana, prekoračila ovlašćenja treba da utvrde nadležni organi. Vjerovatno nije bilo potrebe za onolikom količinom suzavca, a posebno je važno da se ispitaju svi navodi o eventualnoj upotrebi nedozvoljene municije i drugih sredstava”, zaključila je Uljarević za Gradski portal.

Izvršna direktorica MANS-a Vanja ĆalovićMarković nije željela da komentariše dešavanja na Cetinju jer se, kako je rekla, ta NVO ne bavi crkvom. Da li je policija prekoračila ovlašćenja i prema građanima upotrebila prekomjernu silu ne može, kaže, da govori jer nema dovoljno informacija.

Ni izvršni direktor Media centra Goran Đurović nije imao komentar jer, kako je rekao Gradskom portalu, nijedan medij nije bio na meti policije ili demonstranata.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
07.09.2021. 09:27

Direktorica CGO, gospodja Uljarevic je prvi put od kad je ukljucena u drustvena zbivanja u Crnoj Gori smogla snage da bude objektivna i da cak ukaze na uzroke krize i moguce izlaze iz krize koja traje od 1918. godine.
Gospodja Calovic, vrhovna tragacica za korupcijom i kriminilam aktuelne vlast ima nepromijejenjen svoj tradiconalno neprijateljski stav prema Crnoj Gori, i zato nista nije odgovorila na pitanje koje se ne tice njenih nadleznosti, nego dogadjaja u drustvu u kojem je ona vec decenijama pristutna kao negativni, a vrlo uticajan faktor. Ova poslednja konstatacija se odnosi i na Gorana Djurovica.

Sponzor

Najčitanije