Povežite se sa nama

Društvo

UMHCG OSUDILO IZJAVE KNEŽEVIĆA I RAIČEVIĆ: Nikad vi nećete imati ponos paraolimpijaca, ni njihovu volju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Knežević je rekao da bi, imajući u vidu dosadašnje uspjehe naših sportista mogao s jednom rukom na Olimpijadu, Raičević mu poručila da može, ali na paraolimpijadu

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) osudilo je izjave i komentare predsjednika Demokratske narodne partije (DNP), jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) i poslanika u Skupštini Crne Gore Milana Kneževića i rukometašice Milene Raičević.

„Neprihvatljivo, diskriminatorno, omalovažavajuće i opasno na kraju. Nikad vi nećete imati ponos paraolimpijaca, a ni njihovu volju“, kazali su iz Udruženja.

Knežević je gostujući na Televiziji A1 i odgovarajući na pitanje novinara o povredi ruke i zavoju koji nosi kazao da se ne sprema za Olimpijadu, ali da bi mogao.

„Imajući u vidu rezultate naših sportista s prethodnih Olimpijada, možda bih mogao ja ovako s jednom rukom da odem na Olimpijadu i vjerovatno da ne bih napravio neki loš rezultat, imajući u vidu neke prethodne Olimpijade i rezultate“.

Raičević je odgovorila Kneževiću da se slaže da bi mogao.

„Mogao bi slažemo se, ali na paraolimpijadu“, napisala je Raičević na Tviteru.

Knežević joj je odgovorio da će kada bude igrala za Crnu Goru a ne za DPS shvatiti da osobe sa hendikepom nisu manje vrijedne.

„Milena, ne mogu sa vama jer nisam član Glavnog odbora DPS-a. Kad budeš igrala za Crnu Goru a ne za DPS ukapiraćeš da osobe sa hendikepom nisu manje vrednije od tebe. Muka je kad bezveze porasteš“, napisao je Knežević.

 

 

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije