Povežite se sa nama

Društvo

UPISANO 55 DJECE: Otvorene jaslice u vrtiću u Spužu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U okviru vaspitne jedinice „Zora Šaranović“ u Spužu otvorene su jaslice, u koje je već upisano 55 djece od 60, koliki im je kapacitet, a u njima će moći da borave mališani uzrasta do tri godine.

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević kazala je da se na realizaciju projekta kojim je predviđena izgradnja jaslica u Spužu čekalo dugi niz godina.

„Usvajali su se budžeti poslednjih godina, čekali smo i ovaj budžet pola godine, i nijedan dio sredstava nismo dobili iz budžeta. Ovo ne govorim da kritikujem nikoga iz vlasti, nego govorim da je je gospođa Ulama zajedno sa nama u zadnjih četiri godine kandidovala ne samo izgradnju jaslica u ovom vrtiću, nego i proširenje vrtića u Danilovgradu“, rekla je Kovačević na otvaranju.

Ona je kazala da će se i mimo budžeta boriti da budu stvoreni uslovi za prosvjetu.

„Nadam se da će tako biti ubuduće, jer djeca su najvažniji resurs našeg društva i mi moramo sve da uradimo da djeca imaju kvalitetne uslove za boravak u vrtićima. Hvala svim donatorima na nesebičnoj pomoći“, istakla je Kovačević.

Pojasnila je da je nabavljena potrebna oprema kako bi jaslice mogle da počnu sa radom, a zapošljena je i nova radna snaga.

„Nakon praznika, ovaj vrtić će biti dežurni za građane Spuža i oni neće morati da vode djecu do Danilovgrada, nego će ovo biti prilika da djecu ustavljaju u svoje mjesto“, rekla je Kovačeivić.

Poručila je mještanima Spuža da ovo neće biti zadnji projekat.

„Nastavićemo i dalje da stvaramo kvalitetne uslove za bolji život građana u ovoj mjesnoj zajednici, imajući u vidu da je ovo veliko naselje“, rekla je Kovačević.

Predsjednik Mjesne zajednice Spuž, Dario Đuričković kazao je koliko je otvaranje jaslica bilo potrebno govori u prilog činjenica da to naselje broji preko 4,5 hiljade stanovnika, a da u osnovu školu ide preko 700 đaka.

„Tako da je otvaranje jednog ovakvog objekta, kao što su jaslice, bilo neophodno za naše mjesto. Koliko će one olakšati život našim mještanima, o tome ne treba pričati“, istakao je Đuričković.

Direktorica javne predškolske ustanove „Irena Radović“ u Danilovgradu, Dušanka Ulama kazala je da su kapaciteti vrtića prošireni za 90 metara kvatratnih, navodeći da su dobili dvije radne prostorije

„Ove godine kad se se najmanje nadala da će se realizovati projekat, koji je bio potreban našoj Opštini, predsjednica Opštine dala nam je snagu da vjerujemo u ovo što vidimo danas. Zahvaljujem se svim donatorima i Opštini Danilovgrad. Mislim da su uradili pravu stvar jer su uložili u djecu i mislim da će nam vratiti sve što mi njima danas pružamo“, navela je Ulama.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije