Povežite se sa nama

Vijesti

UPRAVA POLICIJE: Iz CPC kazali da neće služiti liturgiju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mitropolija crnogorsko -primorska je u cilju smirivanja tenzija donijela odluku da ne služi liturgiju u crkvi Sv. Preobraženja na Ivanovim koritima, dok su predstavnici Crnogorske pravoslavne crkve ušli u crkvu iako su kazali da tamo neće biti prisutni, saopštila je Uprava policije

Iz Uprave policije su podsjetili da su godinama unazad donošena Rješenja o zabrani okupljanja ispred crkve Sv. Preobraženja na Ivanovim koritima i samim tim nijesu služene liturgije u toj crkvi i da su u prethodnom periodu na današnji dan tamo bili prisutni službenici Uprave policije kako ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira.

„Upravi policije je od strane Mitropolije crnogorsko-primorske podnijeta prijava da planiraju na današnji dan da služe liturgiju u crkvi Sv. Preobraženja na Ivanovim koritima. Prijavu po Zakonu o javnim okupljanjima i javnim priredbama nisu bili dužni da podnesu“, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, policijski službenici su sveštenicima Mitropolije ukazali na aktuelnu situaciju, a Mitropolija crnogorsko-primorska je u cilju smirivanja tenzija donijela odluku da ne služi liturgiju.

Takođe, službenici policije su obavili razgovor i sa predstavnicima Crnogorske pravoslavne crkve koji su tom prilikom izjavili da na današnji dan neće biti prisutni u crkvi Sv. Preobraženja na Ivanovim koritima.

„Međutim, uprkos rečenom policija je kasno sinoć došla do saznanja da su u crkvu na Ivanovim koritima ušli predstavnici Crnogorske pravoslavne crkve. Uprava policije je preduzela mjere i radnje u cilju održavanja javnog reda i mira na pomenutoj lokaciji, a oko 10 časova prisutna lica su se razišla“, kazali su iz policije.

U saopštenju se navodi da je o događaju obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji će se naknadno izjasniti o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji događaju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije