Povežite se sa nama

Društvo

UPRAVA POLICIJE: Premijerove ćerke po zakonu štićene tokom boravka u Srbiji

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Članom 3 Vladine Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, propisuje se, između ostalog da policija obezbjeđuje i članove uže porodice predsjednika Crne Gore, predsjednika Skupštine Crne Gore i predsjednika Vlade Crne Gore, saopštila je Uprava policije.

Kako navode, reagovali su u cilju objektivnog informisanja javnosti, povodom tekstova koji su proteklih dana objavljeni u više elektronskih i štampanih medija, a koji se odnose na obezbjeđivanje članova uže porodice štićene ličnosti, premijera Zdravka Krivokapića, tačnije njegovih kćerki, tokom boravka u Republici Srbiji.

„Poslovi obezbjeđenja štićenih ličnosti vrše se po mjestu rada, stanovanja, privremenog boravka, u pokretu i zadržavanju, kao i tokom putovanja u zemlji i inostranstvu“, istakli su u saopštenju.

Navode i da je Članom 14 Uputstva o sadržaju mjera i stepenima zaštite ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, propisano da se u obavljanju poslova obezbjeđenja štićenih ličnosti preduzimaju preventivno-operativne mjere, fizičke mjere,tehničke mjere (protiv-diverzione, preventivno-tehničke i protiv-požarne), zdravstvene mjere, biološko-sanitarne i higijensko-epidemiološke mjere.

„Članom 3 istog dokumenta propisano je da poslove obezbjeđenja štićenih ličnosti vrše službenici Odsjeka za obezbjeđenje ličnosti u Sektoru policije posebnenamjene“, zaključili su u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije