Povežite se sa nama

Politika

UPRAVA ZA SPORT: Obustavljena registracija Savićevića za predsjednika FSCG

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Uprava za sport i mlade obustavila je registraciju Dejana Savićevića za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), saopšteno je Portalu RTCG iz Uprave

FSCG održao je 30. juna Izbornu skupštinu na kojoj je Savićević reizabran za predsjednika te sportske asocijacije. Ipak, nadležni inspekcijski organi u Crnoj Gori osporili su zakonitost postupka izbora, što je nedavno potvrđeno i odlukom Upravnog suda.

Nakon Izborne sjednice, FSCG je kod Uprave za sport pokrenuo inicijativu za registraciju odluka sa te sjednice.

“Imajući u vidu da je pred nadležnim inspekcijskim organom pokrenut postupak inspekcijskog nadzora nad radom Fudbalskog saveza Crne Gore, što predstavlja prethodno pitanje bez čijeg rješavanja se ne može odlučiti u postupku za registraciju promjene u Registru sportskih organizacija, kao i da to prethodno pitanje čini samostalnu pravnu cjelinu čije rješavanje je u nadležnosti drugog organa odnosno Uprave za inspekcijske poslove, ovaj organ je rješenjem prekinuo postupak za registraciju promjene u FSCG u Registru sportskih organizacija”, saopšteno nam je iz Uprave za sport i mlade.

Uprava za sport i mlade će nastaviti postupak registracije promjene u Registru sportskih organizacija, koja se odnosi na FSCG, nakon što se okonča inspekcijski nadzor nad FSCG pred Upravom za inspekcijske poslove.

„Čekamo da FSCG postupi po odluci drugostepenog organa“, saopšteno nam je iz Uprave.

Slični problemi postoje i u nekim drugim savezima i, kako nam je rečeno, u naredom periodu javnost će biti obaviještena o tim detaljima.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
02.01.2022. 16:51

Savićevic je fudbalski genije ,crnogorac je i to smeta onoj spodobi i upravi za sport — ada čuš nju je pofalio četnik da radi odlično i da mu je lako kad ima “ ženu četnik “ –ludilo !

Sponzor

Najčitanije