Povežite se sa nama

Vijesti

URA BUDVA: Štokholmski sindrom“ Carevića u povraćaju imovine

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Zanimljivo je da se od svih baš predsjednik Opštine Budva Marko Carević zalaže za povraćaj imovine Karađorđevićima, i to iz razloga što je, kako kaže, i sam žrtva otimanja imovine. Ovo je situacija u kojoj je očigledno postojanje „Štokholmskog sindroma“ u domenu povraćaja imovine, jer je međuvremenu uzurpacijom 500.000 kvadrata zemlje u Krimovici i sam postao uzurpator, ocijenili su u Opštinskom odboru GP URA Budva.

Ovaj sindrom, kako navode u toj partiji, teško može uzrokovati zalaganje za pravdu, ali izigravanje žrtve mu jeste svojstveno.

– U ovom slučaju Carević se predstavlja kao žrtva nepostizanja dogovora među koalicionim partnerima. Građani ne treba da zaborave da je upravo postupanje DPS-a, kao sinonim za bahatost i osionost, bio osnov za njegov pad. To bi Careviću trebalo da bude lekcija iz koje je trebalo da nauči kojim stopama ne treba ići. Pogotovo u situaciji kada je ovoj opštini, baš kao i zemlji, potreban širi društveni konsenzus i usmjerenost na ekonomski oporavak – ističu u URI.

Umjesto da miri i okuplja, Carević, kako naglašavaju, mjesecima unazad djeluje kao apsolutista,“ koji iz svoje kabinetske fotelje samovoljno upravlja i društvenim politikama i budžetom“.

– Vjerujemo da će to biti osnov za neka buduća istraživanja nadležnih organa – dodaje se u saopštenju.

U URI poručuju Careviću i DF-u da se konsoliduju u vezi svojih političkih principa, jer je lično i političko u ovom slučaju, da budu na djelima isto toliko principijelni i ponude izlaz iz krize u vidu novog predloga za predsjednika opštine.

– U suprotnom, odsustvo saradnje među koalicionim partnerima u politici, koja dovodi do blokada u izvršnoj vlasti i opšte nesigurnosti i građana i zaposlenih samo će se prolongirati – zaključeno je u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije