Povežite se sa nama

Vijesti

URA: Iniciraćemo pooštravanje kaznene politike za napade na novinare

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Napadi na novinare i ometanje obavljanja novinara u izvršavanju radnih zadataka nedopustiva je praksa koja se godinama ponavlja u Crnoj Gori i to se pooštravanjem kaznene politike za ovakva djela mora mijenjati, kazali su danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni su najoštrije osudili jučerašnje događaje u kojima su poslenici javne riječi verbalno napadnuti i onemogućen im je rad.

– Crna Gora već godinama unazad ima nerasvijetljena ubistva, napade na novinare, njihovu imovinu, zastrašivanje i prijetnje novinarima od kojih gotovo nijedan slučaj nije do kraja riješen i istražen. Crna Gora se već godinama unazad nalazi na začelju svih rang lista koje tretiraju slobodu medija. Pošto je sloboda medija lakmus papir za demokratiju u jednom društvu jasno je gdje se nalazimo – poručili su iz URE.

Iz tog razloga, kažu oni, poslanički klub „Crno na bijelo“ iniciraće pooštravanje kaznene politike kojom se tretiraju napadi na novinare.

– Pozvaćemo sva novinarska udruženja i u međusobnom razgovoru vidjeti koji je model odgovarajući da kaznena politika koja se odnosi na napade na novinare bude rigoroznija. Čućemo i šta je potrebno dodatno uraditi kako bi država obezbijedila novinarima veću sigurnost i nezavisnost u radu. Postojeće stanje je nedopustivo – ocijenili su oni.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije