Povežite se sa nama

Vijesti

URA: Mitropolija da odustane od ustoličenja na Cetinju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Građanski pokret URA pozvao je Mitropoliju crnogorsko-primorsku da odustanu od ustoličenja Joanikija na Cetinju zbog, kako su naveli, uzburkanih strasti i zabrinjavajuće epidemiološke situacije.

-Građanski pokret URA je partija koja interese svih građana Crne Gore štiti na podjednak način i od osnivanja nastoji da eliminiše duboko ukorijenjene podjele u crnogorskom društvu koje nesumnjivo idu na štetu njegovog razvoja, pa stoga u kontekstu održavanja najavljenog ustoličenja mitropolita Mitropolije crnogorsko-primorske planiranog na Cetinju za 5. septembar, poziva na razum- saopšteno je iz Ure nakon sjednice Glavnog odbora URE koji je održan sinoć.

Iz te partije su podcrtali da je država dužna da garantuje mir i prava i slobode svih građana i još jednom pozvali nadležne organe da dobro analiziraju bezbjednosnu situaciju povodom planiranog skupa na Cetinju.

-Naša poruka ide i MCP-u da uvaži cjelokupni kontekst koji prati ovaj događaj, uzburkane strasti, podignute emocije, zabrinjavajuću epidemiološku situaciju zbog koronavirusa i još jednom razmisli o mjestu održavanja ovog vjerskog čina i odustanu od njegovog održavanja na Cetinju. Sigurni smo da dijelimo mišljenje da se vjerski događaj koji treba da odiše svečanošću ne smije ukaljati zaštitnim ogradama i kordonima policije jer je to i u suprotnosti sa osnovnom ulogom crkve koja je da okuplja a ne razdvaja građane- poručili su iz URE.

Oni su kazali i da su crnogorske podjele duboko ukorijenjene i da na njihovo rješavanje ne treba ići principom „na nož“.

Svi razumni subjekti društva ne treba da dodatno podgrijavaju te podjele već da nastoje da ih racionalno percipiraju i sistemski nastoje otklanjati- zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije