Povežite se sa nama

Vijesti

URA ODGOVORILA DEMOKRATAMA: Nemojte gasiti požar bezolovnim benzinom

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Prije svega, drago nam je da su kolege u Demokratama i dalje prisutne i da su odmrzle svoje političko djelovanje. Kada je makar to utvrđeno i kada su oprane sve zavjese u Skupštini Crne Gore, hoblovan sav parket i zamijenjene keramičke pločice, šta je od krucijalnog emancipatorskog značaja za evropski put Crne Gore, pozivamo ih da shvate ozbiljnost uloge koju imaju u aktuelnim procesima i da konačno pokrenu izbor Tužilačkog savjeta, poručili su iz Građanskog pokreta URA.

Demokrate Alekse Bečića ranije večeras su navele da je “Dritan Abazović izdajnik”.

“Pošto nemamo vremena za dječje rasprave i poznati višedecenijski vokabular DPS, pozivamo kolege iz Demokrata da pokažu elementarnu ozbiljnost u svom djelovanju i odmrznu važne političke procese, poput izbora Tužilačkog savjeta, kao što su u subotu veče naglo odmrzli svoje političko djelovanje i krenuli u gašenje požara bezolovnim benzinom”, odgovorili su iz GP URA.

Kako su naveli, URA je poručila Demokratama da ne jurišaju na ministra unutrašnjih poslova (MUP) Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije (UP) Zorana Brđanina, jer je sektor bezbjednosti jedini isporučio konkretne rezultate i Crnu Goru zaista približio Evropskoj uniji (EU).

“Ukoliko nekome smetaju istorijske akcije policije kojima se zapljenjuje rekordnih 1.4 tone kokaina, tone i tone marihuane, stotine kilograma skanka i drugih droga, hapse vođe kavačkog klana i rabijaju operacije škaljarskog klana, sprječavaju likvidacije po crnogorskim gradovima – koji su godinama bili svakodnevnica, neka njima služi na čast. URA ne brani partijsku, već nezavisnu i profesionalnu policiju i bezbjednosni sektor, koji istinski služi svim građankama i građanima Crne Gore”, pojašnjavaju iz GP URA.

URA podsjeća da bi ti rezultati bili još ozbiljniji, pogotovo u dijelu korupcije na visokom nivou, da su Demokrate dozvolile, a ne opstruirale, izbor Tužilačkog savjeta.

“Kada su predstavnici DPS-a, u političkom dijalogu koji je inicirao upravo predsjednik Skupštine i Demokrata, tražili odlaganje izbora Tužilačkog savjeta za jesen – niko nije mogao povjerovati da će do toga zaista i doći. Sa žaljenjem konstatujemo da su upravo Demokrate kumovale tom odlaganju, pa ih pozivamo da u što kraćem roku isprave najveću grešku u svom dosadašnjem političkom djelovanju. Želimo da vjerujemo da Demokrate mogu mnogo bolje”, zaključili su iz GP URA.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije