Povežite se sa nama

Vijesti

URA POZDRAVLJA SMJENU VIŠNJIĆ: Dobro što je reakcija Ministarstva bila brza

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Građanski pokret URA pozdravlja odluku Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta da razriješi Radu Višnjić vršiteljku dužnosti direktorice Osnovne škole „Jugoslavija“ u Baru, saopšteno je danas iz medijskog tima ove partije

“Pozdravljamo odluku o ispravljanju neprimjerenog čina kojim se osoba pred kojom je ranije bio pokrenut disciplinski postupak i koja je nakon njega razriješena sa posla u školi našla na čelu jedne vaspitno-obrazovne ustanove u Baru. Još više, jer je pomenuta oštro i grubo prekršila kodeks rada i ponašanja prosvjetnog radnika, zloupotrebljavajući učionicu i djecu”, istakli su u reagovanju URA-e.

Kako navode u saopštenju, imenovanje Višnjić dodatno je polarizovalo društvo, narušilo građanski koncept i vrijednosti države koja stremi ka potpunoj depolitizaciji i profesionalizaciji školstva, ali dobro je što je reakcija od resornog ministarstva stigla odmah.

Kažu i da se ovakvim sporadičnim ekscesima gubi fokus sa onoga šta je prethodna vlast u nasljeđe ostavila sadašnjoj Crnoj Gori.

“Vaspitno-obrazovane ustanove koje su funkcionisale kao partijske košnice i ustanove u kojima se moglo desiti da u radnom angažmanu budu ljudi poput Rade Višnjić, ili na drugoj strani bivša direktorica podgoričke muzičke škole i bivša direktorica cetinjske gimnazije. Kako je moguće da je jedan Migo Stijepović bio na čelu prosvjete i kako je moguće da i dalje obnaša funkciju generalnog sekretara predsjednika države. Eto to su plodovi vlasti DPS-a i njihove politike u gotovo svim sferama, a ovakvim kadriranjem nove vlasti te stvari gube fokus”, navodi se u saopštenju URA.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Ovdje
Ovdje
22.07.2021. 13:12

Bilo bi dobro da URA uradi nešto za zemlju u kojoj dijeli vlast. Hvalili ste se intelektualcima, članovima partije. Zar neko može biti itelektualac, a činjeti sve što čine podržavaoci fašizma, ćutati na užasne namjere „srpskog sveta“, na sistematsko, plansko uništavanje Države i građanstva. Naravno, ne može. Tu su radi sopstvene koristi kojoj nema granica

Sponzor

Najčitanije