Povežite se sa nama

Vijesti

UTAJA POREZA: Podignuta optužnica protiv Dejana Lakića i još osam osoba

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Danilovgrađanina Dejana Lakića i još 18 osoba koje se terete za pripadništvo kriminalnoj organizaciji koja je malverzacijama državnu kasu olakšala za milionske iznose, saopšteno je Pobjedi iz Višeg suda.

Pored Lakića na optužnici su Ivan Vuković, Radomir Karadžić, Dragoslav Lakić, Bojan Bošković, Danijela Bošković, Tihomir Lakić, Vlatko Ražnatović, Radovan Terzić, Miloš Radulović, Nebojša Bulatović, Igor Ulićević, Elmir Kapetanović, Željko Filipović, Željko Vukmirović, Petar Radović, Miroslav Ćosović, Slaven Mihailović, Vladimir Miraković i devet pravnih lica.

Specijalno tužilaštvo je u optužnici na 155 strana ponudilo dokaze protiv ovih optuženih da su u periodu od 2013. do 2019. godine u okviru kriminalne organizacije počinili produženo krivično djelo utaja poreza i doprinosa putem pomaganja.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva krajem maja i jula 2019. godine izvedene su akcije hapšenja osumnjičenih u predmetu “Klар”. Lisice na ruke tada su stavljene Bojanu Petričeviću i Saši Jokiću koji se nijesu našli na ovoj optužnici.

Lakić je tada izbjegao hapšenje i još uvijek je nedostupan crnogorskim organima gonjenja koji su za njim sredinom avgusta 2019. godine raspisali međunarodnu potjernicu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije