Povežite se sa nama

Društvo

UŽIVO SA BELVEDERA: Cetinje neće pasti!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Barikada na Belvederu. Dok lagano pada mrak, a beterije naših mobilnih telefona se prazne, ovdje još traje neizvjesnost. No, jača od nje je odlučnost da se istraje.

Na barikadi, gdje se orprilike nalazi 500 ljudi, uglavnom mladih i naoštrenih da uspiju u svom naumu, sada je živo. Čuju se osmjesi djevojaka koje čine prvu liniju barikade. One sjede na asfaltu i neće ustati do sjutra. Oko podne, ovi ljudi planiraju da označe svoju pobjedu.

Kao neko ko 31 godinu svjedoči svim crnogorskim pobjedama i posrnućima, malo sam zbunjen. Ovakvu organizivanost, homogenost i odlučnost da se istraje, nikada i nigdje nijesam vidio.

Stotine momaka sa majicama na kojima je lik Svetog Petra Cetinjskog, ushićeni zbog današnjeg probijanja nekoliko barikada i pobjede nad policijom, upravo su zapjevali komitske pjesme. Ustuknuti neće!

Ova noć će biti duga i hladna. Ima ih mnogo koji su stigli u šortsevima. Podgoričani, posebno. Zagrijaće ih, kažu, dobra energija crnogorska. Ovakva sloga kakva ovdje vlada, nešto je novo. Litije, apostolska vlast i tiranija popova, homogenizivali su gradjansku Crnu Goru.

Baterija mobilnog telefona mi javlja da moram da privodim kraju ovu pisaniju. Sa Belvedera. Mjesta koje ima posebnu simboliku. A mogao bih i imao bih o čemu, pisati do zore. Biću ovdje do zore.

Opet se čuje pjesma.

Dragi čitaoče, dok god čuješ pjesmu sa Belvedera, znaj da Cetinje – neće pasti.

Nebojša Redžić

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Crnogorka
Crnogorka
04.09.2021. 22:12

Izdrzali smo i gore izdrzacemo ovo. Do zadnjeg. Naša je Crna Gora ne damo je

Sponzor

Najčitanije