Povežite se sa nama

Svijet

VAŠINGTON: Muškarac tvrdi da ima bombu, policija ga opkolila

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Policija je danas okružila automobil blizu Kapitola, sjedišta američkog Kongresa u Vašingtonu, u kojem se nalazi muškarac koji je tvrdio da ima bombu, dok su zaposleni evakuisani iz nekoliko obližnjih zgrada.

“Istražujemo prijetnju bombom”, dodala je policija na Kapitolu oko podneva, pošto su saopštili da ispituju “sumnjiv automobil u blizini kongresne biblioteke”.

Policija “šalje pregovarače koji će razgovarati s muškarcem u kamionetuu koji je prijetio”, objavio je CNN, pozivajući se na izvor u policiji.

Policija nije potvrdila tu informaciju.

Na građane je apelovano da se drže dalje od biblioteke.

Zaposleci Kongresa su rekli da su obaviješteni da je muškarac u vozilu rekao da ima bombu.

FBI je saopštio da u saradnji s policijom interveniše nakon informacije o “sumnjivom automobilu i prijetnji bombom blizu kongresne knjižnice”.

Kongres nije zasijedao ove sedmice zbog ljetne pauze, ali zaposleni i asistenti u parlamentu dolaze u zgrade oko Kongresa.

Zgrade biblioteke i Kongresa su evakuisane, a svi koji su se našli u drugim zgradama dobili su uputstva da se ne približavaju vratima i prozorima, izvijestili su američki novinari s mjesta događaja.

Zgrada republikanske stranke, nekoliko stotina metara dalje, takođe je evakuisana, navodi novinar Vašington Posta pozivajući se na anonimni izvor.

Područje oko Kapitola je pod strogim bezbjednosnim mjerama nakon krvavog upada pristalica Donalda Trampa 6. januara.

U aprilu je jedan policajac poginuo, a jedan povrijeđen kada se mladić u automobilu zaletio u ogradu na ulazu, nakon čega ga je policija upucala.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije