Povežite se sa nama

Društvo

VCG: VI kontigent odlazi u Letoniju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Načelnik Odjeljenja za operacije Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), potpukovnik Mitar Klikovac, primio je u posjetu poručnika Marka Bajovića, koji će predvoditi VI kontingent VCG u NATO aktivnost Isturenog pojačanog prisustva (Enhanced Forward Presence-eFP) u Letoniji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Poručnik Bajović će narednih šest mjeseci biti u ulozi komandanta kontingenta, ujedno nacionalnog predstavnika i štabnog oficira u borbenoj grupi, a kontingent čini i izviđačko odjeljenje jačine devet pripadnika, koje se nalazi u sklopu izviđačkog voda Oružanih snaga Slovenije, kao dijela kanadske Borbene grupe.

„Uvjeren sam da će VI kontingent dostojno i profesionalno predstavljati Crnu Goru i Vojsku, kao i njegovi prethodnici“, istakao je Klikovac.

Naglasio je da su ovakve aktivnosti odlična prilika za jačanje interoperabilnosti sa snagama saveznika i sticanje iskustava, koje će pripadnici kontingenta donijeti nazad u matične jedinice.

„Na ovako odgovornim zadacima, daleko od domovine, budite kao porodica i podržavajte jedni druge. Timski rad je ključ za sve izazove“, kazao je potpukovnik.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije