Povežite se sa nama

Vijesti

VLADA BILA SPREMNA ZA POŽARE: Gorjelo nisko rastinje, samo mali broj šuma, nije izgorio nijedan stambeni objekat

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Požarna sezona dočekana je spremno, a opštinske službe Direktorat za zaštitu i spašavanje i drugi subjekti sistema uspijevaju držali su stanje požara pod kontrolom. U požarima nije izgubljen ni jedan ljudski život, nije izgorio niti jedan stambeni objekat, a najveći dio izgorjelih površina čine nisko rastinje i trava, dok je samo manji dio šuma. Trenutno u Crnoj Gori nema niti jedan aktivan požar u zaštićenim područjima.

To se navodi u Infprmaciji  o stanju požara u Crnoj Gori koju je usvojila Vlada na današnjoj sjednici.

Ističu da u ovom trenutku nemamo niti jedan aktivan požar u zaštićenim područjima nacionalnih parkova.

– Planirano je da, ukoliko dođe do eskalacije požara većih razmjera, Operativni štab za zaštitu i spašavanje bude u stalnom zasijedanju i angažuje jedan broj vozila i vatrogasaca-spasilaca iz opština koje u tom trenutku imaju manji požarni rizik, a koji bi bili stacionirani u ugroženim opštinama koje imaju odgovarajuće smještajne kapacitete, što je i do sada u nekoliko navrata bio slučaj, kako bi se podigao nivo efikasnosti i brzine reagovanja, te omogućila zamjenjivost vatrogasaca-spasilaca na terenu – navodi se u saopštenju Vlade.

Konstatovano je, kako se navodi, da u ovom trenutku nema potrebe za angažovanjem međunarodne pomoć po osnovu sporazuma o bilateralnoj saradnji sa susjednim državama ili putem Mehanizma Unije za civilnu zaštitu Evropske unije i NATO-a.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova je zaduženo da prati situaciju na terenu i, ukoliko bude neophodno, odmah informiše Vladu o potrebi slanja zahtjeva za pomoć drugim državama i organizacijama – zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije