Povežite se sa nama

Politika

VLADA: Netačno da će sarađivati bezbjednosne službe Crne Gore i Srbije povodom ustoličenja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Biro za operativnu koordinaciju Vlade Crne Gore saopštio je da nijesu u toku zajedničke aktivnosti bezbjednosnih službi Crne Gore i Republike Srbije povodom ustoličenja mitropolita Joanikija.

Biro za operativnu koordinaciju reagovao je povodom teksta koji je objavljen danas u dnevnom listu Pobjeda pod naslovom „Procjenu rizika daće „Kobre“ i „BIA“.

Demokratska partija socijalista pozvala je predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da se izjasne o navodima koji se odnose na angažovanje pripadnika stranih službi povodom unutrašnjih bezbjednosnih pitanja u Crnoj Gori.

“Netačni su navodi u tekstu da su u toku zajedničke aktivnosti bezbjednosnih službi Crne Gore i Republike Srbije povodom ustoličenja Mitropolita Joanikija, kao i da je tražena pomoć tim povodom. Ukoliko na navedeni događaj bude planiran dolazak štićenih ličnosti Republike Srbije, naš obavještajno – bezbjednosni sektor će samostalno i u saradnji sa bezbjednosnim službama Republike Srbije omogućiti štićenim ličnostima bezbjedan boravak u Crnoj Gori, što podrazumijeva i zajedničke aktivnosti sa pomenutim bezbjednosnim službama Republike Srbije, ukljčujući Odred vojne policije specijalne namjene „Kobra“ čiji je jedan od zadataka procjena, planiranje i realizacija bezbjednosnih zadataka iz domena zaštite određenih lica i objekata Republike Srbije”, poručuju iz Biroa za operativnu koordinaciju.

To je, kako kažu, uobičajena i ranije praksa prilikom posjete štićenih ličnosti iz Republike Srbije našoj državi.

”Apelujemo na medije da netačnim informacijama ne podižu tenzije, te građane dovode u zabludu, već da svojim profesionalinim djelovanjem doprinesu jačanju tolerantnosti i učvršćivanju međunacionalnog i međuvjerskog sklada u Crnoj Gori”, navodi se u reagovanju Biroa za operativnu koordinaciju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije