Povežite se sa nama

Društvo

Vlada tvrdi: Krivokapić ne ignoriše pismo Porfirija, iduće sedmice odgovor

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uputio je pismo premijeru Zdravku Krivokapiću koje je stiglo 4. januara, a Vlada će odgovor poslati početkom naredne sedmice u cilju postizanja željene saglasnosti u vezi Temeljnog ugovora, saopšteno je iz Vlade.

Oni su reagovali na, kako su kazali, tendeciozne tvrdnje i dezinformacije plasirane u medijima, da Krivokapić „ignoriše” pismo Porfrija, a povodom usaglašavanja nacrta Temeljnog ugovora između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

-U cilju tačnog informisanja, obavještavamo javnost o sljedećem:

Pismo Njegove svetosti, patrijarha srpskog gospodina Porfirija stiglo je na adresu Vlade Crne Gore 4. januara 2022. godine. Kako je prva postpraznična radna nedjelja započela juče, Vlada uvjerava sve zainteresovane adrese da će, kao i svakog puta, blagovremeno i odgovorno pristupiti formulisanju odgovora na dospjelo pismo, uzimajući dodatno u obzir važnost tematike koja je predstavljena u istom i značaj duhovne adrese koja ga je uputila.

Odgovor na konkretno pismo Vlada će uputiti Njegovoj svetosti partijarhu srpskom gospodinu Porfiriju početkom naredne sedmice, u cilju postizanja željene saglasnosti, na obostrano zadovoljstvo- naveli su iz Vlade.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije