Povežite se sa nama

Društvo

VLADIKA MIHAILO PREDSJEDNIKU VLADE: Ne dozvolite napad na Cetinjski manastir koji je simbol našeg trajanja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Njegovoj ekselenciji

Zdravku Krivokapiću predśediku Vlade Crne Gore

Uvaženi gospodine,

Obraćam Vam se kao Arhiepiskop cetinjski i Mitropolit Crnogorski, nasljednik trona crnogorskih mitropolita, crnogorskih vladara i vladika autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve. U tome svojstvu služim crnogorskome narodu i Crkvi 23 godine, i služiću dok u mene bude daha; nosim i nosiću svoj krst do posljednje ure.

Godinama sam kao čovjek pozivao na mir i ljubav među narodima i vjerama u Crnoj Gori koji decenijama ugrožava Srpska crkva, crkva države Srbije. Dok ta crkva, poduprta tom istom državom, raspiruje mržnju među narodima i vjerama i podriva ustavni poredak, dovodeći u pitanje sve naše napore, s ciljem da u konačnici Srbija anektira našu domovinu.

Gospodine predśedniče Vlade, nažalost, svakim Vašim gestom, riječju i djelom Vi ste joj s ruke da taj posao oposli. Pod vašom zaštitom, ovih dana, namjerna je da ustoliči beogradskoga namjesnika Joanikija, na uzurpiranu katedru Svetoga Petra Cetinjskoga, katedruCrnogorske pravoslavne crkve, mimo njegovoga amaneta da na nju može da śedi samo rodni Crnogorac od najprvijih crnogorskih familija. Kao što znate on nije Crnogorac i ta crkva kojoj služi nije Crnogorska.

Gospodine predśedniče Vlade, javno i tajno, bezakonje ste proglasili za demokratski poredak, a teror Srbije nad nama i našom zemljom tumačite kaouvođenje reda i poretka u zemlji. Dali ste pristanak Srbiji da njena crkva duhovno okupira našu zemlju i prihvatili da joj budete instrument, koji treba da Crnu Goru dovede do konačne propasti. Znate li kako se zove takav odnos prema svojoj zemlji i kao se nazivaju njegovi akteri? Odgovoriću Vam – takav akt predśednika Vlade je velizdaja a akteri su kvislinzi!

Kao Arhiepiskop cetinjski i Mitropolit crnogorski i kao čovjek apelujem na Vas, koji ste po funkciji i temeljem zakletve koju ste položili u Skupštini Crne obavezni da štitite dostojanstvo i suverenitet naše zemlje, da ne dozvolite da se na Cetinju ustoliči čelnik cetinjske filijale crkve Srbije, na uzurpiranu stolicu crnogorskih mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve. To je uvreda dostojanstva i suvereniteta Crne Gore; gospodine predśedniče to je uvreda svakoga etničkoga Crnogorca; to je napad na Cetinjski manastir kao simbol moći i trajanja naše domovine Crne Gore! Dobro znate da taj akt neće ostati bez odgovora! Bogu se velikome molim da se braća u Hirstu ne zakrveZato Vas još jednom molim da  pokažite odgovornost!Ugledajte se na crnogorske vladare koji su mirili posvađane i branili dostojanstvo i suverenitet Crne Gore! Mirite i odbranite ih i upišite se u dostojne sinove naše domovine!

Bog vas blagoslovio!

Vladika Mihailo s.r.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije