Povežite se sa nama

Evropa

VON DER LAJEN: Srbija zabilježila nevjerovatan napredak ka članstvu u EU

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Lajen istakla je danas da je Srbija već prevalila dug put ka članstvu u EU i da je zabilježila nevjerovatan napredak i zalaganje posljednjih godina i unaprijedila uslove u različitim sektorima, prenosi Nova.rs.

Ona je u Donjem Međurovu na obilježavanju početka radova na modernizaciji pruge Niš-Brestovac sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem rekla da su EU i Srbija prijatelji i partneri, ali je napomenula i da za ulazak u EU postoje preduslovi.

„EU je izgradila svoje vrijednosti koje su inkorporirane u vladavinu prava. Mi znamo da vi radite na tome, to je proces koji traje i u Srbiji i u EU, jer su demokratija i vladavina prava velike vrijednosti na kojima se mora raditi svakoga dana. Ciljamo ka tim vrijednostima i povezujemo se“, naglasila je von der Lajen odgovarajući na pitanje da li se zalaže za ulazak Srbije u EU.

Ona je ukazala i da su ekonomske integracije osnov EU i da se na jedinstvenom trzistu mora raditi zajedno, na integrisan način.

„Želim i za Srbiju i za Zapadni Balkan da budu integrisani i da uzdignu standarde na kojima radi jedinstveno tržište i da se olakša pristup EU“, navela je ona.

Dodala je i da postoji i okvir koji mora da se ispuni, a to su principi koje dijelimo, a tiču se zajedničkih vrijednosti.

„Bićemo prijatelji i partneri i svi jednog dana članovi EU“, poručila je von der Lajen.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Jocko
Jocko
30.09.2021. 14:36

Upravo je obrnuto- Srbija je nikad dalje od evropskih vrijednosti.Cak je dosla u fazu da Vucic ne preza ni od cega ni prema sopstvenim gradjanima. Vidjet cete to na nekim od narednih izbora.

Sponzor

Najčitanije