Povežite se sa nama

Region

VUČIĆ: Ne pravim Veliku Srbiju preko SPC, napadi na mene i Srbiju stižu sinhronizovano iz Crne Gore i Hrvatske

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Srbija nije zainteresovana da ruši nezavisnost bilo koje zemlje u regionu.  Ne interesuju nas nikakvi ratovi ni sukobi, ne zato što smo slabi, već što smo dovoljno pametni da nas interesuje ekonomski prosperitet, saopštio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući napade na njega i Srbiju koji dolaze iz regiona, a tiču se tzv. miješanja zvaničnog Beograda u ustoličenje Mitropolita Joanikija na Cetinju.

-Molimo i sve druge da ne pokušavaju suzbijajući uticaj naše zemlje pritiscima, da ne očekuju da nećemo moći da se odbranimo. Nemojte da ponižavate Srbiju i srpski narod onako kako ste naučili da radite- jasan je Vučić.

Predsjednik Srbije je ponovio da ne pravi Veliku Srbiju preko SPC-a, a da lažni napadi na njega i Srbiju stižu sinhronizovano iz Crne Gore i Srbije.

-Čudne stvari su se dešavale u prethodnih 48 sati, naveo je Vučić. Posle događaja u Crnoj Gori, iako nisam otišao na ustoličenje a dobio sam pozivnicu, počeli su napadi iz regiona, odnosno Hrvatske. Dobio sam pozivnicu za prisustvovanje ustoličenja, ali nisam otišao. Smatram da moramo da uspostavimo mir u regionu. Ni na koji način se ne miješam u njihove unutrašnje odnose. Međutim, kako je Mitropolit ustoličen, svi iz regiona su krenuli na napade. Što iz Hrvatske, što iz Crne Gore. Srbija je uvijek tema napada svima. Svaki dan moraju da izgovaraju najgnusnije laži o nama. Ono što mi je bilo iznenađujuće, to što se pokrenula hajka u hrvatskim medijima. Da sam ja komandovao helikopterom na Cetinju, kako sam ja razgovarao sa nekime u 1, 2 ili 3 ujutru… Nisam ni sa kime razgovarao, sve izmišljaju. Oni lažu da ja preko SPC pokušavam da pravim Veliku Srbiju.

Za našu zemlju mir je od presudnog značaja, sve što smo uspjeli da promijenimo u našoj zemlji uspjeli smo zbog čuvanja mira. Život uvek stavfljamo ispred svega. Dok sam predsjednik Srbije, možemo da se pohvalimo ekonomskim prosperitetom ali i da sačuvamo glavu. Ne želim da učestvujem u nelegalnoj politici, zato smo trpili i prihvatali pritiske i pretnje, lično sam se trudio da ne reagujem na uvrede i besmislice koje sa slušao – rekao je Vučić.

Vučić ponovio da Srbija ne želi da ruši nezavisnost Crne Gore, i izrazio je nadu da će bratska i prijateljska Crna Gora moći da prevaziđe unutrašnje podjele.

– Ne želimo da učestvujemo nikako u tome, osim ako možemo da pomognemo u bržem ekonomskom prosperitetu obe zemlje i verujem da ima prostora za saradnju naše dvije zemlje-rekao je Vučić.

On je poručio da ne očekuje da se neko raduje uspjehu Srbije.

– Koji princip im je ostao osim toga, zato Srbija mora da snaži i razmiljša o sopstvenom jačanju. Kako smo postali snažniji, krenuli su jedni po jedni da nas napadaju. Najlakša je matrica za Zapad kada kažu Vučić je kao Milošević. Oni to pokušavaju da svedu na 90- te, jer oni ne mogu da kažu ništa drugo, ni da objave koliko je bolnica, muzeja, fabrika napravljeno. Kada nemate šta od toga da kažete, onda kreću sa napadima, organizovanom histerijom – naveo je Vučić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
08.09.2021. 20:38

lazu kao ti sto LAZEŠ —
stvaras „SRB polusvet“
-nije g…nego se pas p…
„dok sam ja živ CG neće
pokoriti SRB „/kaže A V /
lažov koji se u svašta meša

Sponzor

Najčitanije