Povežite se sa nama

Politika

VUČIĆ: Srbija se nikada neće odreći podrške srpskom narodu u CG

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Aleksandar Vučić istakao je da Srbija želi najbliže odnose sa Crnom Gorom i da se nikada neće odreći podrške srpskom narodu u toj zemlji.

Vučić je, upitan za izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, povodom 15. godišnjice osamostaljenja, da ta zemlja mora da se odupre „velikoj državnoj kleronacionalističkoj agresiji našeg negiranja“ i da je tom odlukom ispravljena nepravda, kazao da je ono što se dogodilo prije 15 godina bilo pravo građana Crne Gore, kao i da nikoga ne treba tjerati da ostane sa nekim ako to ne želi.

„Međutim, da li sam u to vrijeme volio i da li bih danas volio da je odluka drugačija, da volio bih da smo sačuvali zajednicu Srbije i Crne Gore, ali poštujem pravo građana Crne Gore koji su donijeli drugačiju odluku i poštujemo nezavisnost Crne Gore“, rekao je Vučić novinarima tokom posjete Priboju.

To, kako kaže, govori o nesposobnosti političara u to vrijeme, jednoj višedecenijskoj antisrpskoj politici koja je vođena protiv srpskog naroda u Crnoj Gori i državne zajednice.

„Danas imaju nezavisnu državu, želimo najbliže odnose, ali ne moraju da izmišljaju neprijatelje tamo gdje ih nema i da ne govore našem narodu u Crnoj Gori da ne smiju biti pripadnici srpskog naroda, jer ako jesu nemaju prava. Nas zanima da imamo najbliže odnose sa Crnom Gorom, ali i da pružamo podršku srpskom narodu u Crnoj Gori, poštujući nezavisnost Crne Gore“, objasnio je predsjednik Srbije.

Vučić je istakao da se Srbija nikada neće odreći podrške srpskom narodu, i da ništa ne radi protiv Ustava Crne Gore, ili suprotno evropskim pravilima, međunarodnog javnog prava.

„Samo kada pogledate položaj Albanaca u Sjevernoj Makedoniji i poredite sa Srbima u Crnoj Gori, a Srba u Crnoj Gori je procentualno značajno više, biće svima sve jasno“, rekao je Vučić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije