Povežite se sa nama

Integracije

VUJOVIĆ: Crna Gora praktično zaustavljena na putu ka EU

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Oktobarski izvještaj Evropske komisije će dati najbolji presjek stanja i konstatovati brojne deficite i činjenicu da je Crna Gora praktično zaustavljena na evropskom putu, kazao je generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović

On je Danu rekao da bi u svakoj normalnoj zemlji, gdje vlada ne politička, već prosta logika, vanredni izbori bili jedino rješenje, ili eventualno otvaranje razgovora o formiranju tehničke vlade za pripremu izbora.

„Jasno je da je ovo stanje neodrživo i da ovo svojevrsno političko mučenje mora prestati i okončati se na neki od demokratskih načina“, rekao je Vujović Danu.

Prema njegovim riječima, vlast doskoro nije bila u stanju da tehnički kompletira pregovaračku strukturu.

„Vjerujem da će brojni primjeri netransparentnog postupanja i usvajanja jednog broja zakona suprotno evropskim standardima biti konstatovani u izvještaju“, naveo je Vujović.

On je kazao da tu, prije svega, misli na izmjene Zakona o državnim službenicima i tužilački zakon, kao i na Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

„Rašireni klijentelizam, brutalno partijsko zapošljavanje i politizacija svih nivoa administracije sigurno će naći svoje mjesto u izvještaju“, kazao je Vujović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije