Povežite se sa nama

Vijesti

VUJOVIĆ: Napad na Dubrovnik operacija koja će tamnim slovima biti obilježena u crnogorskoj istoriji

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Danas se obilježava 30 godina agresije na Dubrovnik u kojoj je izgubljeno 165 mladih crnogorskih života i uzeto stotine hrvatskih – operacije koja će tamnim slovima biti obilježena u crnogorskoj istoriji. Ovaj sraman pohod na naše susjede je najbolje svjedočanstvo jednog zlog vremena, jedne nakaradne i destruktivne politike koja je Crnu Goru a i čitavi region uvela u spiralu mržnje i zločina, čije posljedice i danas nažalost osjećamo, kazao je generalni sekretar Socijaldemokratske partije Ivan Vujović.

– Ono što je posebno porazno je činjenica da danas, tri decenije nakon ove sramotne vojne avanture i svega što je slijedilo nakon toga, imamo na sceni, u Crnoj Gori i mnogim mjestima u Regionu, nikada vitalnije političke snage koje se još uvijek nijesu odrekle politike u čije ime se uništavao Dubrovnik. A ono što je još poraznije od toga je činjenica da nam se takve snage nameću kao demokratski izbor i alternativa u vođenju i demokratizaciji društva i države – poručio je Vujović.

On je ocijenio da u Crnoj Gori nažalost nikada do kraja nije zaživio proces istinskog suočavanja sa ratnom prošlošću, za šta smatra da najveću odgovornost snosi DPS zbog njihove tadašnje politike.

– To je jedan od glavnih razloga zbog čega nazadne i snage velikosrpskog nacionalizma danas, istom retorikom kao i 90-ih, djeluju na javnoj sceni i pretenduju da vode crnogorsko društvo u „bolju budućnost“ – kazao je Vujović.

On je ukazao na to da je SDP ponosan što je, uz LSCG i ostale antiratne snage, tada bio na pravoj strani istorije čuvajući luču za novo vrijeme nezavisne i evropske Crne Gore, za koje je kazao da su sigurni, da je samo na trenutak prekinuto revizionističkom politikom i djelovanjem aktuelne vlasti.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije