Povežite se sa nama

Vijesti

VUJOVIĆ O REKONSTRUKCIJI VLADE: Loš model se pokušava riješiti gorim

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović je, komentarišući najavljenu rekonstrukcije Vlade, kazao da je da se jedan loš model pokušava riješiti gorim.

– Prekompozicijom u Vladi žele da uvedu partije pod direktnom kontrolom Moskve i Beograda. Ovo bih nazvao procesom od ekspertske do Vučićeve Vlade – poručio je Vujović na konferenciji za medije povodom predstavljanja predloga „Rezolucije o stabilizaciji političkih prilika i postizanju evropskog konsenzusa“ koju su Skupštini Crne Gore podnijeli poslanici SDP-a.

On je podsjetio je da su na širi dijalog pozivali i partnere iz međunarodne zajednice.

– Naša ponuda je široka. Godinu dana smo potrošili i vrijeme je da se konstruktivno odnosimo prema našim građanima – istakao je Vujović.

Potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković poručio je, predstavljajući predlog „Rezolucije o stabilizaciji političkih prilika i postizanju evropskog konsenzusa“, da već treći put ukazuju na potrebu otvaranja šireg dijaloga.

– Vlada je toliko loša da se ne bavi građanima nego sobom. Skupštinu bojkotuje parlamentarna većina. Sudstvo je paralizovano. U vlasti ne postoji svijest o potrebi otvaranja dijaloga – kazao je Zeković.

Duboko vjeruju, kako dodaje, da evropska većina koja postoji među građanima ima svoje predstavnike u parlamentu.

– Uslov za dijalog mora postojati. Za nas je to građanski i sekularni karakter države. Vjerujemo da u vlasti postoji svijest da je neophodno razgovarati sa opozicijom – istakao je Zeković.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije