Povežite se sa nama

Ekonomija

VUKIĆEVIĆ OPTIMISTIČAN: Nastavljene investicije, oporavlja se i turizam

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević kazao je da je do prošle godine taj grad bilježio rekorde po broju posjetilaca i broju noćenja. Nakon katastrofalne 2020. godine, Vukićević od ove sezone očekujem postepeni oporavak.

„Žabljak je, sve do 2020, iz godine u godinu Podsjetiću da je zimska sezona za nama bila iznenađujuće dobra, pa sa umjerenim optimizmom ulazimo i u ljetnju sezonu. Slike našeg grada ovih dana, gdje možemo vidjeti značajan broj turista, posebno stranaca, daju nam za pravo da očekujemo da će jul i avgust opravdati očekivanja“, rekao je za Dnevne novine Vukićević.

On je rekao i da je, na sreću, najveći dio investitora nastavio da ulaže u započete projekte.

„Što se Žabljaka konkretno tiče, imali smo sreću da je najveći dio investitora nastavio da ulaže u započete projekte. Takođe, i u prethodnoj, kriznoj godini, imali smo interesovanje stranih investitora za ulaganje u hoteske i ugostiteljske objekte“, rekao je Vukićević.

Privodi se, kaže on, kraju izgradnja tri manja hotela u gradu.

„Radi se o domaćim investitorima. Sigurno je da je ekonomska kriza doprinijela da se finalizacija radova odloži za određeni period. Pri kraju su i radovi na rekonstrukciji motela na lokalitetu Radovan Luka, u selu Tepca“, rekao je Vukićević.

Kad je riječ o izgradnji hotela Durmitor, koji je od kapitalnog značaja za turističku privredu Žabljaka, od investitora, Adriatic Properties dobili su, kako je rekao, informaciju da izvođenje radova teče ustaljenom dinamikom, i da će hotel biti završen u predviđenom roku.

„Na lokalitetu Uskoci, na pet kilometara od grada, kompanija sa sjedištem u Hong Kongu je zainteresovana da gradi turistički kompleks. Predstavnici Opštine su održali par sastanaka s ovim investitorima. Očekujemo njihove dalje korake u cilju realizacije ove značajne investicije“, kazao je on.

Govoreći o broju turista, kaže da je prema raspoloživim podacima, u junu ove godine na Žabljaku bilo prijavljenih 2.058 gostiju, što u odnosu na 2020. godinu, kada su u junu registrovana 294 posjetioca, povećanje od 600%.

„Podsjećanja radi, u junu 2019. godine, bilo je na Žabljaku 5.254 gosta. Dakle, i ovo pokazuje da se turistička privreda polako oporavlja“, kazao je on.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije