Povežite se sa nama

Vijesti

VUKOVIĆ: Bratić već u školama uspostavlja zakone srpskog sveta

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dok srpski ministar Aleksandar Vulin i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić uz zvona i praporce najavljuju realizaciju srpskog sveta, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić već u školama uspostavljanja zakone toga sveta, navela je poslanica Demokratske partije socijalista Aleksandra Vuković na konferenciji za medije.

Kako je istakla, odmazda koju je Bratićka najavila u parlamentu prije više od mjesec pokazala je moralni sunovrat crnogorske prosvjete.

“Vulgarna smjena direktora, i nakardni izbor vršilaca vodi nas u morbidnu politizaciju prosvjete. Pripremimo se za ono što slijedi-nacionalističko unazađivanje školstva”, istakla je Vuković.

Ukazala je da direktori nijesu smijenjeni u skladu sa zakonom, niti postavljeni vršioci dužnosti. Ističe da će sve to skupo koštati državu.

“Ahilova peta ove Vlade, koja ne smije imati drugi naziv do Vlada nesklada, resor ministarke Bratić pogonsko je gorivo za njen pad. Nepotrebno je ukazivati na fatalističke poteze ovog ministarstva”, navodi Vuković.

A na pitanje kako komentariše imenovanje suspendovane učiteljice Rade Višnjić za v.d direktora OŠ Jugoslavija, Vuković kaže da je mislila da je u pitanju šala.

“I to neslana šala, s obzirom da imamo dokumentovano djelo Višnjić. Tvrdik odgvorno da niko nikada nije pokušao poniziti Crnu Goru kao Vesna Bratić, ali i njoj tvrdim da niko nikada neće dobiti dostojanstveniji odgovor od Crne Gore kao što će ona”, poručila je Vuković.

Na pitanje da li će DPS pokrenuti pitanje povjerenja Vladi, Vuković je odgovorila “otom-potom”. Ističe da aktuelna Vlada treba još neko vrijeme da pokaže sve svoje slabosti.

Smatra da je Crna Gora sa ovakvom vlašću najbolja desna ruka srpskom svetu i njenim izvršiteljima.

“Mislim da ministar Vulin ne govori uzalud i slučajno ono što govori”, tvrdi Vuković.

 

Izvor: Cdm

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije