Povežite se sa nama

Politika

VUKOVIĆ: SNP ne može da se izvuče ispod šinjela „srpskog sveta“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Članica Predsjedništva i poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković kazala je da Socijalistička narodna partija (SNP) ne može da se izvuče ispod šinjela „srpskog sveta“ u kome će ih, kako je kazala, bez milosti satrijeti oni koje su stvorili.

Ona je to kazala odgovarajući na inicijativu SNP-a parlamentarnoj većini na pokretanje postupka za opoziv predsjednika Mila Đukanovića zbog izjave da će 5. septebtembra biti na Cetinju ako se ne uvaži njegov apel da se ustoličenje ne održi u Cetinjskom manastiru.

„Dobro je što Socijalistička narodna partija još jednom potvrđuje da je na suprotnoj strani u odnosu na građansku Crnu Goru. Kad god je SNP bio sa druge strane – Crna Gora je pobjeđivala i napredovala“, kazala je Vuković.

Ona je dodala da nije očekivano da struktura koja se, kako je kazala, „decenijama gorljivo bavi zaštitom stranih interesa u inat sopstvenoj državi razumije predsjednika Đukanovića i da shvati šta znači biti sa svojim građanima u odbrani časti i dostojanstva svoje države“.

„SNP je 2006. godine predvodio blok protiv nezavisne Crne Gore, razumljivo je da im danas teško pada njeno buđenje. Crna Gora, multikonfesionalna, građanska, sekularna, evropska, odavno nije bila krepkija i življa. Odlučna da još jednom stane na put pokušajima poniženja i okupacije – čemu su iz SNP još od nastanka bespogovorno služili“, navodi se u saopštenju Vuković.

Dodaje da iz SNP vjeruju da su, „udruženi s okorjelim srpskim nacionalistima 30. avgusta prošle godine ostvarili svoj cilj, pa ih je iznenadio ovakav po njih neugodni obrt“.

Vuković navodi i da se samo partiji takve prošlosti može javiti ideja o opozivu Đukanovića.

„To su oni koji su doušnički dostavljali lažne informacije italijanskom tužilaštvu, ne bi li iskompromitovali sopstvenu državu, beskrajno odani Beogradu. To su isti oni koji su 1999. godine navukli sramotne uniforme pete kolone i okretali topovske cijevi i prema zgradi tadašnjeg i današnjega predśednika, i prema Cetinju i njegovim građanima“, kazala je.

Ona je dodala da je razumljiva „nervoza SNP-a jer godišnjicu izbora dočekuju kao prirepak DF-a, bez političke fizionomije, bez željenih ministarskih fotelja, bez morala i nade za političku budućnost“.

„I što je najgore, bez političke pameti, snage i hrabrosti da se izvuku ispod šinjela “srpskog sveta” u kome će ih bez milosti satrijeti oni koje su stvorili. Ne misle, valjda, da bi ih oni pustili da se kite inicijativom za opoziv da postoji i promil šanse za njen uspjeh. Ali, dok to u SNP-u shvate, više ih neće ni biti na političkoj sceni Crne Gore“, zaključila je Vuković.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije