Povežite se sa nama

Politika

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ: Cetinjani nikad neće dozvoliti da im se udari na ponos

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Situacija u Crnoj Gori sve je napetija kako se približava 5. septembar, dan ustoličenja novog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija. Gnijev patriotskih udruženja, javnosti i opozicionih političara izazvala je odluka Srpske pravoslavne crkve (SPC) da čin inauguracije bude obavljen na Cetinju.

“Za 22. avgust planiran je veliki skup svih onih kojima je Crna Gora u srcu. S Cetinja će biti poslata jasna poruka da se takvo ustoličenje ne smije dozvoliti. To bi značilo udar na državnost i duhovnost Crne Gore i pravoslavnih Crnogoraca i Crnogorki. Mi smo za mirno rješenje, ako bude inaćenja s druge strane, vidjećemo kako će se sve završiti, ali postoji mjera do koje može ponos da trpi i ono preko čega se preći neće”, kaže u razgovoru za Avaz poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

Građane Cetinja podržali su i stanovnici drugih gradova. Bezbjednosne službe su na nogama, a spominje se i mogućnost da novi mitropolit, s patrijarhom SPC-a Porfirijem, na Cetinje iz Podgorice stigne helikopterom.

“Cetinje nije samo grad, nego prijestonica, kulturni i istorijski centar, simbol otpora svemu što je upereno protiv Crne Gore. Tu je bilo sjedište dinastije Petrović i zato je Cetinje toliko bitno. Svi znamo koliko su Cetinjani hrabri i odvažni ljudi, posebni i po mentalitetu, koji nikad neće dozvoliti da im se udari na ponos i ono što predstavlja građansku i pravu Crnu Goru”, ističe Vuksanović Stanković.

Ni iz SPC-a, ni iz Vlade Crne Gore nema naznaka da će odluka biti promijenjena, uprkos sve većim tenzijama, pa i otvorenim prijetnjama koje se razmjenjuju putem društvenih mreža.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
21.08.2021. 18:57

Treba sjutra da dodje 100hiljada ljudi na CT, a ne davati podrsku i sjedjeti i gledati tv –tako bi stvari bile drugacije,pa bi JAOOO NIKIJE bio “ uvladicen“ mozda i na RAVNU GORU , pravo mjesto za njihovu ideologiju…

Sponzor

Najčitanije