Povežite se sa nama

Politika

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ: Jedini gori od sljedbenika četničkog pokreta Vukovića, oni su koji će dići ruku za njega

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković na današnjoj sjednici Skupštine govoreći o predlogu da Bećir Vuković bude predsjednik žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade, pitala je da li to znači da dodjelu nagrade kojom obilježavamo dan ustanka crnogorskog naroda protiv fašizma treba da vodi osoba kojoj je Draža Mihailović vođa trećeg srpskog ustanka.

„Ne bilo koje nagrade, nego nagrade u slavu borbe crnogorskih partizana protiv fašista i njihovih domaćih pomagača od kojih je Draža najpoznatiji“, kazala je Vuksanović Stanković.

„I pošto ovdje neki sa oduševljenjem pričaju o Bećiru Vukoviću a neki ni ne znaju ko je Bećir Vuković, mi ćemo da ih upoznamo. Bećir Vuković sljedbenik četničkog pokreta Draže Mihailovića, Pavla Đurišića i Nikole Kalabića a za Bećira Vukovića je Mihailović vođa trećeg srpskog ustanka. Pa jednom prilikom Bećir Vuković kaže: „narod zna, nema velikih djela bez žrtve, to je Draža, žrtva, najdublja rana je, i određuje visinu. Ja i dalje po toj rani i po toj visini prepoznajem ljude. Ti ljudi sa tom ranom, četničkom ranom, moja su braća. Četnici su bili i ostali gospodari, poslije njih nema gospode.“ Napisao je to Bećir u autorskom tekstu koji je objavljen u maju 2018″, kaže Vuksanović Stanković.

Vuković se, dodaje, oštro protivio ulasku Crne Gore u NATO navodeći da „stupanjem u NATO stupamo u pakao“.

Vuksanović Stanković je dalje citirala Vukovića o NATO-u.

„Ulaskom u NATO legalizovaće se svo divljaštvo, blud, droga, prostitucija. Ulaskom u NATO postajemo obična kolonija. Stupamo na estradu lešinara medija. Na estradu jeze i smrti.“

Vuksanović Stanković navodi što Bećir misli o našim sugrađanima islamske vjeroispovijesti, što se kako kaže, moglo se pročitati u drugom tekstu pa citira:

„Na šta nagonite srpski narod u Crnoj Gori, da potvrdi, aminuje neistinu, ćićeru laž koju plasiraju Abazović, Husovići, Nuhodžići, i drugi inovjerni tići. Svakakvih se đavola štenilo i udavalo u Crnoj Gori ali ovakvih još nije izbijao na ove strane, niti takav otrov izbljuvalo na ovaj kamen“.

Za URU je dodaje Vuković napisao:

„Udbina URA, najvećih srbomrzaca i šovinista u rukama komunističkih uskoumaca“.

„Po njemu nas Crnogorke i Crnogorce treba kupati u mrtvačkoj vodi. Zato poštovane kolege nemojte danas dići ruku za izbor osvjedočenih nacionalista. Jer ako ovako nastavite da branite Crnu Goru, pogotovo vi iz URE ne ostade nam kamen na kamen od građanske, moderne, evropske i sekularne države. Vašom podrškom najveći nacionalisti i mrzitelji svega građanskog i crnogorskog dobijaju podršku za realizaciju svojih mračnih ciljeva. Jedini gori od Bećira Vukovića su oni koji će danas dići ruku za njega“, poručuje Vuksanović Stanković.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije