Povežite se sa nama

Vijesti

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ: Ukoliko vlast želi mir u Crnoj Gori, ustoličiće Joanikija negdje drugo

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ne želim da vjerujem da će se vladajuća većina usuditi da se ustoličenje dogodi na Cetinju. Ako  želi sukobe u Crnoj Gori, nastaviće da ide tim putem. Ukoliko želi mir, čin će izmjestiti na drugo mjesto – kazala je poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stankovića za Face TV.

Protest juče je, prema njenim riječima, bio miran i dostojanstven.

– Ponosno je poslata jasna poruka sa Cetinja da kleronacionalističkoj i fašističkoj politici nema mjesta u građanskoj, multietničkoj i evropskoj Crnoj Gori – rekla je Vuksanović-Stanković.

I prije protesta, kako je dodala, najavljeno je da će skup biti miran, ali i upozoravajući.

– Postoji granica i linija preko koje se neće proći. Želimo da poručimo: Cetinjski manastir je na Cetinju, a nikako u Srbiji i na Dedinju. Da Cetinjski manastir pripada potomcima onih koji su se borili za slobodu i čast Crne Gore, a nikako onima koji žele da je okupiraju i da je uvuku u srpski svet – kazala je Vuksanović Stanković za Face TV.

Vjeruje da će se vladajuća većina dozvati pameti i da će, kako kaže, čin ustoličenja preseliti neđe drugo – van Cetinja.

– Ne želim da vjerujem da će se usuditi da se ustoličenje dogodi na Cetinju. Ako vladajuća većina želi sukobe u Crnoj Gori, nastaviće da ide tim putem. Ukoliko žele mir, čin će izmjestiti na drugo mjesto – rekla je Vuksanović Stanković.

Navodi i da sukobi u Crnoj Gori najviše odgovaraju nekome u Srbiji „kako bi se tamo skrenula pažnja sa afera koje se dešavaju“.

Vuksanović-Stanković, ipak, vjeruje da će Crna Gora sačuvati građanski mir.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije