Povežite se sa nama

Region

VULIN: Crna Gora neka bar poštuje mišljenje svojih građana srpske nacionalnosti

Objavljeno

-

Foto: MUP Srbije
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

„Priznati lažnu državu Kosovo, a držati lekcije Srbiji o miješanju u unutrašnje poslove Crne Gore, može samo onaj ko je došao na vlast na talasu srpskog otpora, a poslije izglasao rezoluciju o Srebrenici koja srpski narod osuđuje za genocid“, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

On je u pisanoj izjavi naveo da ako je Crnoj Gori do boljih odnosa sa Srbijom, „neka bar sama odluči da poštuje mišljenje svojih građana srpske nacionalnosti i neka ih ne tjera da priznaju genocid koga nema.“

„A, ako i to ne može ili ne smije sama da odluči, neka Crna Gora potpiše sporazum sa SPC, mitropolit Amfilohije je bar toliko zadužio i Bečića i Krivokapića ili se i taj dug vraća samo sa odobrenjem EU, kao i kineski kredit za auto-put“, izjavio je Vulin reagujući na zvanično saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore u kome se brani donošenje rezolucije o Srebrenici izglasane u crnogorskom parlamentu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
2 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Obrad Pavlović
Obrad Pavlović
22.06.2021. 10:48

Začuđujuća je „neobaveštenost Aleksandra Vulina, reklo bi se čak i teža od poslovičnih neobaveštenosti Voje Koštunice nekada ili Ivice Dačića ovih dana. Kao da mu obavještenja stižu preko one – tetke iz Kanade? Veoma je siguran da uCrnoj Gori žive Srbi i da svi bez razlike slijede njegovu somnabulno-halucinantnu zanesenost velikodržavnim projektom, koji previđa istorijsko postojanje i trajanje nekih drugih naroda. Veoma bi mu bilo korisno da uspostavi vrjednosnu dilemu – da li je Crna Gora dobila ime po Crnogorcima, ili Crnogorci po Crnoj Gori?Ukoliko dokaže da je po Srbima biće to još jedan značajan doprinos teoriji nebuloze…
Dačića sam upamtio kao „Srpskog patriotu“ koji je pred Redžepom Taipom Erdoganom zapjevao – koju ono bijaše srpsku patriotsku pjesmu? Da li je to bila „oj vojvodo Sinđeliću“, ili bar ona „igrale se delije“.Ne nego nekakvu tursku i na turskom, patriotski vrteći repom, padajući ispod nivoa čak i Miloševićevih klonova. Veoma je dobro za Crnu Goru što mu nedoumice otklanjaju fra Matija Bećković, vikar Milomir Marić i zvononosac Zoran Raković…Nekima od njih je svojevremeno bio zabranjivan ulazak u Crnu Goru. Biće toga opet, kad se uskoro vratimo sami sebi i kad se bude opet znalo đe je ko dobrodošao.

nijemojavlada
nijemojavlada
23.06.2021. 16:53

Idi kući!

Sponzor

Najčitanije