Povežite se sa nama

Region

VULIN: Dok je Vučića i mene, Srbija neće u NATO

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Srpski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je danas da Vojska Srbije (VS) neće biti dio NTO pakta dok Srbiju vodi predsjednik Aleksandar Vučić i dok je on, Vulin, “bilo gdje u sistemu odbrane”.

Naveo je da je VS “vojska svog naroda koja nikada drugima neće činiti ono što je srpskom narodu rađeno”.

Vulin je to rekao čestitajući u ime Vučića praznik veteranima 63. padobranske brigade, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS.

Na 21. susretu veterana 63. padobranske brigade “Vidovdanski skup”, on je istakao da je Srbija od pripadnika te jedinice “učila kako se brani zemlja, narod, vojska”.

Podsjetio je da je, po naređenju Vučića, on kao ministar odbrane toj “brigadi vratio naziv, činove, opremu i mogućnost da se obučavaju”, a da im “nije vratio ono što im nisu mogli uzeti – hrabrost, obraz, čast”.

“Jedinice kao što je 63. padobranska niko se ne bi odrekao, sem onih koji se stide sebe i svog naroda. Ni 1999, 1998, ni 1991. godine, 63. padobranska brigada nije ražalovana i spuštena na rang bataljona pred moćnijim i brojnijim od sebe, već od strane ‘slučajnih Srba’, koji su kukavički pokušali da je umanje”, rekao je Vulin.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije