Povežite se sa nama

Politika

VULIN: Ne bi me čudilo da se Srbi u Crnoj Gori ponovo okupe oko Crkve

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić želi da bira mitropolita, ali ne i da Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) garantuje pravo na postojanje, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, dodajući da ga ne bi čudilo da se Srbi u Crnoj Gori ponovo okupe oko svoje Crkve.

Vulin je za „Novosti“, komentarišući odbijanje Krivokapića da potpiše Temeljni ugovor sa SPC, rekao da „vjerovatno postoji nešto što je Krivokapić obećao Srbima u Crnoj Gori, a nije pogazio, ali za sada to nije dokazano“.

„Krivokapić bi da bira mitropolita, ali ne i da SPC garantuje pravo na postojanje“, kazao je Vulin.

Prema njegovim riječima, Krivokapić sve vrijeme mandata pokušava da dokaže da je nastavljač politike Mila Đukanovića, i u tome je vrlo uspješan.

„Nada koju su izborili Srbi u Crnoj Gori sve više blijedi. Ne bih se začudio da se Srbi još jednom okupe oko svoje crkve“, rekao je Vulin.

Iz SPC je ranije saopšteno da je jedini razlog Krivokapićevog jučerašnjeg dolaska u Beograd bio potpisivanje Temeljnog ugovora između SPC i Crne Gore, ali je on iznio nove razloge zbog kojih smatra da se potpisivanje Ugovora mora odložiti.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije