Povežite se sa nama

Region

Vulin: Reći za Srbiju da je fašistička zemlja je strašna i grozna uvreda

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da nazvati Srbiju fašističkom zemljom predstavlja uvredu za stotine hiljada ubijenih srpskih antifašista koji su se borili protiv nacizma i fašizma.

Reći za Srbiju da je fašistička zemlja ili da u njoj ima fašizma koji je podržan od strane vlasti nije uvreda samo za Srbiju, samo za vlast, nije uvreda čak ni za ovu generaciju građana Srbije. To je uvreda za stotine hiljada ubijenih srpskih antifašista koji su se borili protiv nacizma i fašizma- istakao je ministar Vulin u Skupštini Srbije.

Naglasio je da su srpski antifašisti svesno žrtvovali svoje živote znajući protiv čega se bore i kakvom zlu se suprotstavljaju.

– Za razliku od većine evropskih naroda, srpski narod nikada nije prihvatio fašizam kao sopstvenu ideologiju kao način života, kao društveno uređenje. Srpski narod se svesno suprotstavio fašizmu i bio je svesno spreman da plati cenu- naveo je ministar Vulin, odgovarajući na izlaganje poslanika Stranke demokratske akcije Sandžaka Enisa Imamovića.

Istoričari danas, kako je rekao, raspravljaju da li je 27. mart u političkom smislu bio ispravan ili ne, da li je bio produkt obaveštajnih službi, ali da se oko jednog svi slažu, a to je da su svi Srbi mislili da se fašizmu mora dati otpor i da su svi do jednog bili uz otpor Trojnom paktu.

– Reći to narodu koji je toliko krvario, govori da o tom narodu mislite loše. To nije politika, ovo nije političko nagornjavanje u kome tražite prostor da uzmete neki politički poen, što je legitimna stvar. Ovo je uvreda za svakog Srbina gde god on da živi- rekao je ministar Vulin.

Naglasio je da u Srbiji fašizma nije bilo ni 1941. godine i da se sa onima koji su bili na strani fašizma prvo obračunao srpski narod.

– Ovo je strašna i grozna uvreda- rekao je ministar Vulin, istakavši da neće da pokušava da pravi paralele sa tim šta se dešava u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i nekim drugim zemljama.

– Ne zanima me šta se dešava kod njih. Zanima me samo da u srpskom narodu i državi Srbiji ne može da se govori o fašizmu. Nadam se da će poslanik (Imamović) imati hrabrosti da se izvini, kao što je imao hrabrosti da kaže tako strašnu laž- rekao je ministar policije i istakao da zna da to što Imamović govori ne misli ni jedan jedini Bošnjak u Srbiji.

– Ni jedan jedini Bošnjak u Srbiji ne misli da je ovo fašistička zemlja, ne misli da je na bilo koji način diskriminisan i ne misli na bilo koji način da u ovoj zemlji fašizma može biti- kazao je ministar Vulin i poručio sugrađanima bošnjačke nacionalnosti da o njima niko, nikad neće suditi na osnovu izjava mržnje i laži koje smo danas čuli.

– Nemojte da mislite da treba nekome da se izvinjavate za to. Ništa vi niste odgovorni za budalaštinu i uvredu koja je ovde izrečena. Ni jedan Bošnjak nije odgovoran za ovu glupost koja je izrečena o državi Srbiji. Vi nemate nikakvu odgovornost za ovakvu glupost i laž- istakao je ministar.

Naveo je da zna da svaki Bošnjak misli sve najbolje o svojoj zemlji i da sigurno ne misli da ovde postoji fašizam ili bilo šta slično.

– To je uvreda i za mrtve, i za žive i za one koji će da žive. Mi postojimo na boljoj strani sveta zato što su naši preci svesno žrtvovali sopstvene živote u borbi protiv fašizma- zaključio je ministar Vulin.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije