Povežite se sa nama

Region

VULIN: Srpski svet je odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da „srpski svet“ nije poziv na sukobe, već odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima van Srbije.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Vulin je reagovao naizjavu hrvatskog ministra spoljnih i evropskih poslova Gordana Grlića Radmanao „srpskom svetu“ za koji je rekao da su takve „osvajačke politike“ poražene.

„Grlić Radman nije našao razlog da osudi divljanje na Cetinju i ne vidi problem u nasilnim pokušajima da SPC bude jedina vjerska zajednica u Evropi koja pod zaštitom dugih cijevi ide da se pomoli Bogu u svom manastiru, ali vidi problem u Srbiji, koja neće da ćuti pred nasiljem i poniženjem“, rekao je Vulin.

On je istakao da „srpski svet“ nije poziv na sukobe, već je odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima, na ćutanje o zločinima u Oluji, na podsmijavanje poklanim podrinjskim Srbima.

„‘Srpski svet’ nastaje da se ne bi ponovio jasenovački genocid i nastaje da ‘Velika Albanija’ ne prođe bez brane i otpora, da kada se Srbi u Republici Srpskoj primoravaju pod prijetnjom robije da prihvate da su genocidan narod ima ko da ih okupi i ohrabri da budu jedinstveni“, naveo je Vulin.

Dodao je da je to politički mirni i nikakav drugačiji odgovor na pokušaj otimanja „Kosova i Metohije“, na rušenje Republike Srpske, na vraćanje ustaštva u zvaničnu politiku Hrvatske, na pokušaje da se Srbima oduzme crkva, a da se Srbi van Srbije proglase agresorima i okupatorima, a tragovi njihovog postojanja zatiru.

„Srbi su postali jedinstven politički narod i to im niko ne može zabraniti“, zaključio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u odgovoru hrvatskom ministru spoljnih poslova.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
2 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
07.09.2021. 09:32

Srpski svet je odgovor na sve veci i snazniji otpor politickom, fizickom teritorijalnom nasilu kojim Srbija nastoji da ostvari makar minimalno imperijalisticke ciljeve Srbije, koji traju vjekovima i koji su donijeli strahotnu nesrecu svim narodima Balkana, ukljucujuci i Srbe.
Hrani Srbijo sinove i salji u vojsku,
Nikad neces pokoriti Crnu Goru cojsku.

malicrnogorac
malicrnogorac
07.09.2021. 16:23

…lijepo bi bilo kad bi nesoj Vuljin,dao bar nekoliko primjera za prije i sad o ugrozenosti
Srbalja u CG /naziv za srbe u st.CG /
/a po staro crnogorskom je cigan = srgalj = Vulin. /

Sponzor

Najčitanije