Povežite se sa nama

Vijesti

ZA 2021.: Monstat pripremio nacrt Zakona o popisu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iz Uprave za statistiku (MONSTAT) saopštili su da su pripremili nacrt Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u 2021. godini

Oni dodaju da je javna rasprava i predlaganje zakona u nadležnosti Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, kao predlagača zakona.

„Pravni osnov za sprovođenje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova jeste Zakon o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova koji se usvaja neposredno prije početka realizacije popisa. Zakonom se uređuju pravila za pripremu, organizaciju i sprovođenje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, u cilju dobijanja sveobuhvatnih podataka o stanovništvu, domaćinstvima i stanovima“, kazali su iz Monstata.

Napominju da je popis stanovništva, domaćinstava i stanova statističko istraživanje koje se sprovodi u desetogodišnjoj periodici, sa ciljem da se dobiju podaci o ukupnom broju stanovnika, kao i osnovnim demografskim, obrazovnim, ekonomskim i drugim karakteristikama osnovnih jedinica popisa (lica, domaćinstava i stanova) do najnižeg teritorijalnog nivoa (naselje).

„Popis obezbjeđuje sveobuhvatne, kvalitetne i međunarodno uporedive podatke, koji su izuzetno značajni za kreiranje makroekonomske, socijalne, politike obrazovanja i drugih“, navode iz Monstata.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije