Povežite se sa nama

Vijesti

ZADRŽANE POLA SATA: Poslanice Zoronjić i Jelušić „sumnjive“ srpskoj policiji

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Srpska granična policija je u dva navrata jutros temeljno pretresla putnike i službeno vozilo Skupštine Crne Gore u kome su bile poslanice Suada Zoronjić i Božena Jelušić, i civilni aktivista i bloger Ibrahim Čikić.

Čikić je za PCNEN potvrdio da su zadržani oko pola sata na ulazu u Srbiju sa crnogorske strane, kao i na izlazu iz Srbije u BiH, piše portal PCNEN.

Zoronjić i Jelušić, članice građanskog pokreta URA i poslanice koalicije ‘Crno na bijelo’ u Skupštini Crne Gore dobile su, zajedno sa Čikićem, poziv od Organizacionog odbora u Potočarima da prisustvuju današnjoj komemoraciji.

Poslanički klub ‘Crno na bijelo’ je nedavno podržao Rezoluciju o genocidu u Srebrenici koju je usvojila Skupština Crne Gore. Rezolucija je naljutila vlast u Beogradu, koja se manifestovala i kroz izjavu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulinada bi trebalo zabraniti ulazak u Srbiju svima koji su glasali za Rezoluciju.

Pored osude genocida, u Rrezoluciji crnogorskog parlamenta se, između ostalog, osuđuju “pokušaji pripisivanja odgovornosti ili krivice srpskom, bošnjačkom, hrvatskom ili bilo kojem drugom narodu za genocid, zločine protiv čovječnosti ili druge zločine, jer odgovornost može biti isključivo individualna, a nijedan narod ne može biti označen kao genocidan ili zločinački”.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije